No se on kuukausi vierähtänyt ilman päivityksiä. Pitäis noita nettisivujakin päivittää (tai siis delegoida tehtävä Outille), mutta ei vaan muka kerkeä.

Mitähän kaikkea tässä välissä on kerennyt tapahtua???Mulla on vissiin joku nuoruusiän dementia kun kaikki muut muistaa mun tapahtumani ja asiani paremmin kuin minä itse. Oikeestikin pitäis vissiin huolestua, kun kavereitten kanssa jutellaan menneistä tapahtumista ja minä oon ihan suu auki, että onko jotain tuollaistakin tapahtunut... Oon unohtanut varata Taikan neuvola-ajan (synttärit 8.9), unohdin viedä tytöt hammaslääkäriin, unohdin töissä kehityskeskusteluni ja paljon paljon muuta. Yritän nyt parantaa tapojani ja aloittaa uuden muistavaisen elämän. Aloitin sen tällä viikolla järjestelemällä työpöytäni ja mapittamalla paperipinoja pöydillä. Toivottavasti en sotke sitä heti ensi viikolla.

Viime aikoina ilmat ovat olleet niin syksyisiä niin syksyisiä. Harmaata, kosteaa ja koleaa. Ulla lähti pari viikkoa sitten Australiaan ja Uuteen-Seelantiin ja Maarit ollu viime viikon Kanarialla. Ois NIIN ihana lähteä jonnekin lämpimään lötköttelemään, kun tuo kesäkin oli mitä oli. No jospa vaikka parin vuoden päästä ois saanu aloitettua matkakassan keruun, niin pääsisi koko porukalla reissuun. Tyttöjen kanssa haaveillaan palmuista ja hiekkarannoista. Pieni pulma on vaan tuo lentokammoni, ja lentämistä ajatellessa alkaa nuo matkustushalutkin aina pikkuisen laantua.

No asiaan. Aloitetaanpa vaikka koirarintamalta. Hyvin on hiljaista sillä saralla. Napin kanssa ollaan muutamia kertoja käyty agitreeneissä. Kotona ois pitänyt tottista harjoitella, mutta aika vähäistä on treeni ollut. Yritin ilmoittaa sen Ouluun tokokisoihin 16.11, mutta oli koe täynnä ja kymmenen koiraa jo varallakin, joten se siitä. 7.12 ois siellä seuraavat kisat joihin vois yrittää. Olin ajatellut "hakea" tälle vuodelle sen viimeisen avoimen luokan ykkösen, että ens vuonna vois kaikessa rauhassa keskittyä voittajan liikkeisiin. Ruusun koulutusthan ois Vinskin heiniä, mutta sillä on ollut nyt 5 vkoa harjoittelu, eikä oo joutanut sitä koulimaan. Ei olla paljon muutenkaan elämyksiä sille hankittu, kotona ja metsässä oltu. Hassu juttu, kun silloin kun oli muutkin pennut meillä niin niitä raijasi pitkin pitäjiä ja nyt kun on vain tuo oma koira niin ei saa aikaiseksi tehdä mitään. No osaa se istua ja mennä maahan...Sivulletuloa ja noutamista ollaan harjoiteltu ja pikkaisen kanaverkkopujottelua, mutta siihenpä se sitten jääkin. Jospa ens talvena tulisi treenattua normaalia enemmän, kun ollaan saatu halli käyttöön tuosta kaupungista! Mehän ollaan talvet treenattu jumalan selän takana Imarin taimitarhalla sellaisella kylmällä kivikkoisella kasvihuoneella. Minä en uskaltanut ikinä sinne edes yksin mennä, kun siellä ei ole asutuskaan kovin lähellä ja vainoharhainen kun oon niin mielikuvitus lähti siellä aina lentoon. Tämä uusi halli on sellainen reilu 300 neliöinen LÄMMIN halli, johon hommataan keinonurmi pohjaksi!!Siis aivan superhieno homma!!!Pakko ois treenata itsensä sellaiseen kuntoon, että päästäis Napin kanssa sm-karkeloihin ensi kesänä. Ollaan kisattu viimeksi maaliskuussa, joten nollia env vuotta varten ei oo yhtään, joten urakkaa on edessä.

Pennuille kuuluu hyvä, hyvin ovat uusissa kodeissa pärjänneet. Pientä aktivitettiä ovat uusille omistajille järjestäneet, mutta sehän kuuluu asiaan. Pippurista tuli Emma ja se muutti suureen maailmaan Vantaalle syyskuun lopussa. Olin turistina agin MM-kisoissa ja samalla reissulla vein Emman uuteen kotiin. Raahessa käytiin tapaamassa Luva-siskoa. Samannäköisiä siskot olivat, onneksi toisella oli panta kaulassa erotukseksi niin osattiin viedä oikea koira perille. Tässäpä  kuvaa, Jossun ottamia.

1996664.jpg
Kuva JoFli
Emma laukkoo edessä, Luva perässä.
Jossun blogista nappasin vielä hauskan kuvan Luvasta, järjen valo loistaa...:)
1996678.jpg
kuva JoFli

Ollaan pidetty pari pentutapaamista Rovaniemen pentusten kanssa eli Täplän ja Unnan. Ensin ollaan vähän treenailtu ja lopuksi ovat lapsoset päässeet juoksemaan itsensä tainnoksiin. Innokkaita oppilaita ovat olleet koirat ja omistajat, joten tosi mukavaa on ollunna. Paljon enemmän vaan nämä toiset pennut osaa temppuja kuin meidän Rupsu...Ens viikolla nähdään pentusten kanssa seuraavan kerran.

Ja sitten. Täytyypä miettiä. Niin no työpaikan valmiustyhmän kanssa ollaan kunnostauduttu. Meillä oli syyskuun lopussa valmiusryhmän oma harjoitus, jossa oli kaks tila-autoa törmännyt toisiinsa. Loukkaantuneita oli kymmenkunta ja me oltiin onnettomuuspaikalla ensimäisenä (mitä ei tietenkään todellisuudessa tapahdu), autettiin ne autoista pois ja hoidettiin siihen asti kun ambulanssit tulivat paikalle. Hyvä ja opettavainen harjoitus! Viime pe-su oltiin pelastuspalveluseminaarissa Saariselällä, jossa oli ensin luentoja perjantaina ja lauantaina rastiharjoituksia. Meillä on kyllä tosi mukava porukka koossa, joten nämä on kyllä oikein hauskoja reissuja, vatsalihakset hellinä nauramisesta reissun jälkeen. Tarkemmat yksityiskohdat reissusta julkaisukelvotonta, joten tässäpä tämä tiivistettynä:) Kamerakin oli mukana, kuvia ei vaan tullut otettua.

Torstaina  meille tuli odotettuja vieraita, kun Kauhavalta tulivat Sari, Saana ja Miisa. Shoppailtiin, urheiltiin ja syötiin. Sari tuli mun mukaan työpaikan sählyvuorolle, jossa oli osallistujakato ja pelaajia vain viisi, joten juosta saatiin. Onneksi oli tuo Kauhavan liigan vahvistus mukana. Eilen käytiin joulupukkia moikkaamassa, se on kyllä ihan fiksu paikka nykyään remontin jälkeen. Sarin kanssa katottiin illalla sinkkuelämää-leffa  pitkän ja hartaan metsästyksen jälkeen. Oli hyvä, vaikka nukuttiinkin pikku torkkuja välissä...Tänään tuo pesue palasi takaisin etelään ja mökki tuntuu nyt niin hiljaiselta.

Yritän nyt parantaa tapani ja päivittää blogia tiuhempaan, tälle illall yritän vielä lisätä tänne joitain kuvia.