Nyt on taas historian kirjat vavisseet kun eka High Volts-kasvatti kävi virallisissa näytelmissä!!No Luvahan se ehtiväisenä kerkes tämän tempun tekemään eikä lainkaan huonommin suoriutunutkaan sillä oli Tampereen KV-näyttelyn ROP-pentu!!!HYVÄHYVÄ!Onnea Jossu ja Luffe!Luva oli esiintynyt hienosti (ja parempi olikin kun sille oli Cruftista asti hommattu näyttelyhihna;)) ja ollut reipas oma itsensä. Eikä ollut moksiskaan näyttelyhulinoista vaan täysillä menossa mukana. Tuomari oli kehunut sen kuonosta hännänpäähän ja oli kuulemma hyvin lovande pentu :) Kuvia Luvasta tulee myöhemmin kunhan niitä jostain käsiini saan. Muuten tämä ruotsalaistuomari oli vetänyt aikalailla kotia päin ja VSP ja ROP olivatkin tutun ruotsalaistädin koiria.

Tämä hieno Luvan uutinen kyllä piristi päivää kummasti ja innostuin jopa kouluttamaan Nappia. Mulle iski päivällä ennen schape-kehää semmoinen kauhee tunne, että jospa se Luva onkin vain omaan silmään nätti ja se potkitaankin kehästä ulos jonkin vakavan rotumääritelmäpoikkeavuuden kera...No onneksi sellaista ei löytynyt :)

Niin Napin kans kävin tiellä treenaan ruutua ja menikin ihan mallikkaasti ilma palkkaa ruudussa. Tähän astihan sillä on aina ollut palkinto siellä, joten edistystä on siis tapahtunut. Ruutu oli sijoitettu meidän auton lähelle ja kun pysäytin Napin ruutuun niin Vinski naksautti ja heitti namin sille ja kutsuin sitten samantien pois. Kolme toistoa näin ja viimeinen makupalakupilla. Ja kaikki onnistui, ruksi seinään!

Sisällä treenattiin vielä kaukoja, tunnaria ja perusasentoja ja askeleita. Kaikki muut meni yllättävänkin hyvin, mutta tuo perusasento on ihan hanurista! Se istuu aina ja iänkaikkisesti liian eteen enkä saa sitä varmaan ikinä toimimaan oikein. Oisinpa ollut viisas ja opettanut sen oikeaan asentoon, mutta olin aikoinani tarkka vain siitä, että istuu suoraan. Taidan tyytyä siihen, että se istuu liian edessä ja siis myös seuraa liian edessä ja tämän myötä tyydymme vain huonompiin pisteisiin kisoissa. Eihän me Suomen huipulle olla pyrkimässäkään, mutta en tiiä karsiiko tuo perusasentovirhe myös sen TVA-haaveen??

Ilmoitin Napin 28.3 Vöyriin agikisoiohin. Siellä on kolmosille kolme starttia. Huomasin nimittäin,että ne SM-skabat lähestyy vähän liian nopeasti ja meillä on siis tosiaan vain se yksi sm-nolla. Ja vielä kuusi pitäisi saada ja tietty se tuplanollakin. Nyt ei auta muuta kuin painaa täysillä kisoja toukokuun loppuun asti. Huhtikuussa ei juuri kisoja ollut siis suht lähiseudulla. Pääsiäisen jälkeen Oulussa 4 kisaa, toukokuussa Oulussa, Roissa ja Keminmaalla. Ja Kokkolassakin olis, mutta samana päivänä ois ryhmänäyttely täällä ja oli aatellut tuon Ruppanan sinne ilmoittaa. No pitää katsoa nollatilannetta silloin ja hädän tullen mennään sitten sinne Kokkolaan.

Toukokuun lopulla pitäis korkata myös se eka voi-luokan kisa. Se kyllä jännittää, varsinkaan kun en ole kunnolla perehtynyt vielä edes mitä kaikkia liikkeitä siellä olikaan saati sitten opetellut sääntöjä...

Ja toukokuussa ois myös täällä Roissa luonnetesti, jonne vois Napin viedä, jollei sinä viikonloppuna ollut mitään kisoja.

Eli rahareikiä löytyy...No onneksi tuo Vinski valmistunee hyvällä tuurilla huhtikuussa (työttömäksi?) luokanopettajaksi niin voi kustantaa mun harrastuksen :) No onhan se Vinskikin vähän sitä Ruusua koulinut ja ihan hyvällä mallilla on. Siis Vinski jaksaa kunnolla opettaa noita perusjuttuja eli esim. perusasento on tsiljoona kertaa parempi kuin Napilla. Ruusu on muutenki niin erilainen koulutettava kuin Nappi, kun se ei ole sellainen höyry ja keskittymiskyky on parempi. Mutta hyvä agilitykoira siitä tulee siis tuosta se nopeudesta päätellen. Siis se on ihan sikanopea ja ketterä! Napin juoksu näyttää ihan hidastetusta filmistä sen rinnalla, Ruusu ottaa sen juoksussa kiinni ihan heittäen. Siinä on Vinskillä hommaa aikanaan agilityradalla pysyä sen perässä. Tai nimenomaan perässä se pysyykin:)

No niin, nyt tämä onnellinen kasvattaja lähtee lueskelemaan ja syömään lauantaikarkit loppuun.