Pitäsköhän sitä tänne taas jotain rustata. Huhtikuu oli ja meni kauhiata vauhtia. Koirarintamalla ei tainnut tapahtua mitään uutta ja ihmeellistä. Treenattu ollaan Nappulan kanssa jonkin verran, mutta suurin treeni-into lopahti sen suhteen kun huomasin ettei sinne sm-kisoihin nyt päästäkään. Kerran vkossa ollaan käyty ohjatuissa treeneissä, mutta omatoiminen treenaus on kyllä jäänyt. Hyvin tuo Nappi on treeneissä kulkenut, sille on tullut sellaista tekemisen asennetta, eikä vaan hiihtänyt nöyrästi sinne minne ohjattu. Hyvä koira! Nyt ois omat agikisat parin vkon päästä ja sinne pitäis alkaan psyykkaan itseä, ettei menis rata vaan ihan juoksenteluksi. Eli alan hokemaan mantraa "Nappi voittaa kaikki" 50 kertaa päivässä niin pakkohan sen on sitten voittaa...

Ne kauheat tokokisatkin lähestyvät 3 vkon päästä ja pakka alkaa hajoamaan päivä kerrallaan enemmän ja enemmän. Eilen luin sääntökirjasta voi-luokan liikkeet ja hokasin ettei siellä olekaan liikkeestä maahanmenoa ja seisomista vaan liikkeestä istuminen! JJJUST! Sitähän me ollaankin treenattu...not. No eihän se auta ku aloittaa se treenaaminen. Kyllähän me sitä harjoiteltiin sillon pari vuotta sitten BH-kokeeseen, joten eiköhän se tästä. Kävin treenaan Apin kans vappuna ruutua vieraassa paikassa (ollaan siis treenattu vaan hallilla ja tiellä, joissa se sujuu varsin mallikkaasti) ja mitä tapahtui. Eihän se hoksannut lainkaan mikä oli jutun juoni, hiimaili vaan siellä nuuskutellen, argh! Kaukoissa ollaan palattu ihan alkeisiin, lähetä vaan asennonvaihtoja ku alko edistään niissä. Tunnaria ei olla vielä ikinä tehty kokonaisena liikkeenä, vaan tarttee vielä reilusi apuja. Niin ja se ikuinen  murheenkryyni seuraaminen ja perusasennot. Hyvältä kuulostaa, kisoihin siis kolme viikkoa aikaa!!Treeniä, treeniä, treeniä.

Oltiin muuten viikonloppuna Hiturin toko-kurssilla, joka oli taas oikein opettavainen. Ilmotin Vinskin Ruusun kans sinne, jos se sais motivaatiota tuohon koirankoulutukseen ja hyvin on ainakin vielä toiminut. Kurssista siis kaksi päivää...ja  Vinski treenannut joka päivä pikku tuokioita, hyvä poika! Mun pitäs omaksua kans nuo pikku tuokiot. Oon sellainen peruslaiska treenaaja ja silloin kun saan aikaiseksi treenata niin silloin kans treenataan! Eli teen aivan liian pitkiä treenejä. Onneksi Nappi on motivoitunut tuohon hommaan ja se kyllä jaksaa tehdä, mutta silti pitäis saada niitä paloiteltua. Toki silloin tällöin pitkät treenit on ihan paikallaan.

Laitan vielä pari kuvaa viikon takaiselta pentutreffeiltä. Paikalla Unna, Täplä ja Ruusu. Samainen kolmikko on ilmoitettu helatorstaina paikalliseen ryhmänäyttelyyn.

Täplä

1241518356_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1241518264_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Unnasta ei saatu oikein kunnon seisomakuvaa, joten laitetaan pääposet ennen ja jälkeen sisarusten tapaamisen...

ENNEN

1241518489_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

JÄLKEEN

1241518566_img-d41d8cd98f00b204e9800998e