Olin jännäämässä  viime lauantaina miten Unna (High Volts Hocus-Pocus) ja Seija läpäisivät heittäen läpi BH-kokeen. Kaikki liikkeet meni kuin vettä vain ja arvostelukin oli sitä luokkaa. Mulla vaan jänskätti ihan hirveesti kun kökötin pikku teltan takana piilossa kuikkien vaivihkaa miten se Unski tottelee. Nyt on sitten tie auki pk-kokeisiin. Unna ja Seija on harjoitellut hakua ja jälkeä, joten tiedä häntä vaikka menisivätkin syksyllä kokeisiin...vai mitä Seija? :) Meinaa olla katkolla schapejen pk-oikeudet, joten ihan paikallaan ois jos joku kävis koulutustunnuksen "hakemassa". Napinkin kanssa ollaan ryhdytty taas vuosien tauon jälkeen treenaan jälkiä. Ihan ok se menee silloin kun malttaa hommaan keskittyä. Nyt oon yrittänyt saada sen kiinnostumaan kepeistä, että ne toimis palkkana (keppi=makupala) jäljellä. Nappihan on BH-kokeen suorittanut joskus, joten JOS sen saisi oppimaan tuon jäljestyksen ihan kunnolla niin ehkäpä vois käydä yrittään syksyllä kisoissakin. Tottiksessa vaan hiukan tökkää se hurja hyppy, eikä se A-estekään ihan iisi ole. Kävin hyppäyttään sitä pk-hyppyä niin että oli melkein maximikorkeudessa ja meinas jäädä roikkumaan takapäästä siihen. Ei se kyllä taida siitä suoritua ainakaan noutokapulan kanssa. Pelkään, että se hajottaa itsensä siinä. Ruusu hyppäs sen hypyn tuosta vaan ohimennen, mutta sehän onkin sellainen sporttimallinen otus.

Ja innostus tähän pk-puoleen löytyy siitäkin, että nämä meidän muut lajit menee päin seiniä. Tai no agi on ollut taas vähemmällä ku Napilla oli juoksu, kisoihin mennään vasta toukokuun vika vkonloppu tänne paikallisiin karkeloihin. Muutenkin jätän Napin kans agin vähemmälle, treenataan ku treenataan ja kisataan varmaan aika satunnaisesti lähiseudulla.

Ja toko tökkii aina vaan. Viime viikonloppuna käytiin kisoissa, eikä tullut edes tulosta!!!Taso laskee siis koko ajan. Se meidän eka tokokisa on ollut tähän mennessä ehdottomasti paras. Silloin se keskittyi koko kisan ajan, nyt tuntuu, että se on oppinut nämä kisakuviot ja käyttäytyy sen mukaan. Sen työmoraalissa olisi hiukan parantamisen varaa...Siis tekeehän se, mutta ei huolella. Nyt saatiin muistaakseni kolme nollaa; liikkeestä istuminen, ruutu ja hyppynouto. Jos jotain positiivista hakee niin kauko-ohjaus meni ihan tositosi hyvin! Alan oleen jo aika neuvoton mitä mun pitäs tehdä tuon koiran kanssa, vissiin vaan treenata. Mutta ongelmahan on se, että treenit menee hyvin, mutta kisoissa ollaan ihan kuutamolla. Nyt ei ollut muuten reppua eikä mitään mukana kisapaikalla, eikä se pyrkinytkään nyt rynnimään mihinkään. Ainoastaan parissa liikkeessä kun oltiin kehän reunalla se pyrki jollekin törpöille, joita oli kehän reunalla. Mutta muuten koira oli hallussa koko kisan ajan, jee!

Parin vkon päästä ois tosiaan agiskabat täällä Roissa ja Ruusu korkkaa agiuransa. Onhan se vielä hyvinkin raakile, mutta käydään nyt kokeilemassa. Lisäksi meen sunnuntaina Unnan kans kaksi kisaa.

Niin ja Ruusun ja Luvan terveystulokset on nyt virallisia A/A  ja 0/0.

 

Laitetaanpas muutama kuva

 

Tässäpä Täplä pitkästä aikaa. Kuva otettu joskus talvella.

 

Kuvia vkonlopun tokokisoista, kuvaajana Saara Kangasniemi

Paikallaolossa

Tästä se kisa lähtee, vielä vähän naurattaa, kenties toiveita vaikkapa siitä ykköstuloksesta...

Hyvin meni, ei tartte silti hyppiä...

Löysi se oman kepin pienten alkuhankaluuksien jälkeen (lähti liikkeenohjaajan perään kun annoin sille kapulan, alkoi räksyttään loppuvaiheessa kun liikkuri laittoi keppejä paikoilleen)

 Kisat ohi, hyvä koira, syöpäs se paistettu makkara ja pekoni, jotka paistoin sulle näitä kisoja varten...seuraavalla kerralla saat leivänkannikoita :)