Eli kesäloma vilahti ohi nopeammin kuin osasin taas odottaa. Eka lomapäivä on kyllä niin hieno päivä ja viimeinen viikko alkaa jo synkistely, joka huipentui sitten sunnuntaina. Otti niin päähän mennä töihin, että jos olisi ollut mahdollista niin oisin kyllä käyttänyt loputkin tämän vuoden lomapäivät, että oisin saanut jatkaa lomailua. No kun pari päivää oli ollut töissä niin, eihän sitä enään mitään lomaa osannut ajatellakaan. Nyt on pari viikkoa oltu töissä ja ootellaan ensi kesää. Etelässä on hehkutettu helteitä, mutta näillä leveysasteilla ei oo paljon aurinkoa näkynyt. Suht lämmintä, mutta pilvistä ja vettä satanut melkein joka päivä. Onneksi tuli lomasta pari viikkoa vietettyä etelässä niin näki auringonkin ja sai vähän väriä pintaan.

Ja mitähän sitä tuli lomalla tehtyä..? No silloin juhannuksena mentiin Hailuotoon agikisoihin. Oltiin ostettu uusi teltta, johon ei ollut tietty mitään ohjeita pakkauksessa mukana. Se oli sellainen, jossa oli kaksi "makuuhuonetta" joten kokoaminen oli normaalia haastavampaa. Ja tsiljoonan itikan keskellä vielä haastavampaa. Muutama kirosana tuli vuodatettua sen tunnin aikana kun sitä pystytettiin. Yöllä itikat pörräs ja paleli ja ohuen makuualaustan läpi tuntui risut ja männynkävyt, nuoriso meuhkas vieressä ja koirat haukku, argh! Nukuin ehkä tunnin ja aamulla tais olla eka startti kasilta tai ysiltä. Onneksi Seijan mökillä saatiin syötyä aamupala ja tytöt katsottua lastenohjelmat niin alko päiväkin hiukan kirkastumaan.  No itse kisat meni hyvin. Ruusu ja Unna oli ilmoitettuna, Nappi ja Suru oli turisteina mukana. Unna sai eka startissa nollan ja vaihtoi samalla luokkaa sijoittuen toiseksi. Ruusu tais saada kympin tai jotain sinnepäin. Toinen kisa oli hyppyrata. Unnan eka kisa kakkosissa alkoi hyvin, toiseksi viimeinen okserin rima tippui, mutta vitosella voitettiin luokka! Ruppanakin kunnostautui voittamalla nollalla  Tosin sillä hyppynolla on, joten ei se sillä mitään tee...Kivat oli kisat kuitenkin ja hyvillä mielin lomaa jatkettiin

 

Siitä sitten illaksi Raahen ja aamulla Kauhavalle Kamppisten linnaan, jonne tuli myös Eilolan pesue. Ruusu ja Nappi jäi isälle hoitoon ja Supi pääsi viettämään laatuaikaa ihan yksinään. Se on kyllä niin helppo tapaus, kun se tulee kaikkien eläväisten kanssa toimeen. Lapset (7 kpl) juoksi ja temmelsi, kissa kiehnäsi vieressä ja pupuliini häkissä, mutta eipä se niille korvia lotkauta. Ja vaikka talon edessä menee iso tie niin ei tulisi mieleenkään, että se lähtisi sinne juoksemaan vaikka irti onkin koko ajan. Se vaan chillailee siinä meidän kanssa. Suloinen Suru

Kauhavalla oli lystiä ja säpinää koko rahan edestä, Powerparkissa käytiin ja äidit shoppailemassa, muuten ohjelmaa riitti ihan linnassakin.

 

Kauhavalta suunnaattiin Punkalaitumen mökille viikoksi. Ilmat suosi koko viikon ja järvivesi oli lämmintä. Agirotu oli heti silloin ekana viikonloppuna, sinne mentiin siis pelkästään agirotuun ja pukuparaatiin, ei virallisiin kisoihin. Kauhistelin alkuun meidän starttiaikaa klo 7.30, mutta se osoittautui kyllä päivän mittaan mitä parhaimmaksi ajaksi. Aurinko paistoi pivettömältä taivaalta ja raviradalla ei kauheesti varjopaikkoja ole. Radat meni ihan hyvin sekä Ruusulta ja Napilta, molemmille vitskat. Schapejoukkueemme Tulppaanin tallojien sijoitus ei ihan kärkikahinoissa ollut, olikohan jotain kolmenkymmenen paremmalla puolella. Itse tapahtuma oli kyllä kiva pitkästä aikaa ja oli hauskaa nähdä livenä entuudestaan vain nimellä tuttuja schapeihmisiä, mukavia olivat kaikki

Tässä video meidän joukkueen menosta. Ruusu ekana ja Nappi vikana. Välissä Ikwil ja Tiltu.

http://www.youtube.com/watch?v=ZWXNYDGfeZ8

Kisoissa oli kuvaamassa Raution Sanna, tässä hänen ottamia kuvia Napista ja Ruususta ja pukuparaatista.

Ruusu

Ruusu

Nappi

Meidän joukkue

Schapejoukkueet pukuparaatissa tulppanihattuineen

Tää rhodesiankoirajoukkue tais voittaa pukuparaatin, eikä syyttä.

Päivä oli samalla Vinskin 40-vuotissyntymäpäivä, mutta ei osannut oikein arvostaa, että se vietettiin tuolla. Omituinen. Olihan se kyllä raskas päivä aamusta pitkälle iltapäivään siellä helteessä, kyllä siinä rupes jo itseltäkin hymy hyytymään. Lapset olivat ihan kypsiä, niitä kun ei muutenkaan nuo koirakisat kiinnosta.

 

Jatkan kohta, lähdetään katsomaan shrek 4. palataan kohta asiaan!

 

No niin Shrek on katsottu, hyvä oli. Maha täynnä irtskareita ja pizzaa. Onneksi oltiin sovittu Seijan kanssa agitreenit leffan jälkeen, muuten oisin nukkunu kuola poskella koko loppuillan. Treenit meni hyvin ja lopuksi otin Unnasta hiukan kuvia mun UUDELLA  kameralla. Sain toissapäivänä kauan hinkumani digijärkkärin. Malli on Canonin 450d ja en ole vielä perehtynyt sen kaikkiin hienouksiin. Jäi nuo kuvat jotenkin vaaleiksi ja epätarkoiksi, vaikka malli pönöttikin asennossa niin kauan ku pyydetiin. Kuvaaja tarvitsee hiukan opastusta...

Niin, palataanpa tuohon kesälomaan. Agirodun jälkeen ajeltiin takaisin mökille, jonne tuli vielä samana iltana Kamppisen poppoo, tarkoituksena mennä seuraavana päivänä Puuhamaahan. Puuhamaapäivä olikin taas kauhee hellepäivä, huhhuh, pohjoisen tyttö oli ihmeissään. Kamppiset jäi iloksemme vielä muutamaksi päivää ja päivät kului leppoisasti uiden ja kalastellen. Herra Hakkaraisen talokin tuli nähtyä. Isä tuli mökille myös ja käytiin mutka Salossa Turkan ja Piian luona. Sieltä sitten Raaheen ja päivä Rönikarissa. Sitten jo poltteli niin paljon päästä kotiin, että oli pakko lähteä ajelemaan pohjoista kohden.

Kotona piha oli yhtä kauhea ku lähtiessä, tai no astetta kauhempi, kun pihaa peiti puolimetrinen nurmikko...Mutta hiekka-ja sorakasat oli pysynyt paikallaan, eikä kukaan ollut jatkanut remonttia. Onneksi oltiin siivottu ennen lähtöä niin sentään sisälle oli mukava tulla

Muutenkin koirarintamalla on ollut siinä mielessä mukavaa, että Napin lapsoset täytti 10.7. kokonaiset 2 vuotta!! Onnea kaikille pikku palleroille!

Luva (High Volts Happy Feet) oli reippaillut näyttelyrintamalla osallistumalla Oulun KV-näyttelyyn 11.7 ja ihan hyvällä menestyksellä vielä ollen VSP kera sertin ja cacibin. Eikä siinä kaikki, vaan koska ikää oli 2 v ja 1 vrk niin tuosta sertistä oli sen verran hyötyä,että siitä tuli FI MVA!!!! Ensimmäinen, muttei toivottavasti viimeinen High Volts- valio.

Luva oli ilmoitettu myös "varmuuden vuoksi" Ylivieskan KV-näyttelyyn ja siellä se kohensi vielä hitusen ollen ROP kera cacibin! Hienoa Luva ja Jossu ja kiitos aktiivisuudesta!

Seuraavana vkonloppuna Unna (High Volts Hocus-Pocus) oli Kemin kr-näyttelyssä ERI3, PN3. Hyvä Unski ja Seija! Unna ja Seija on treenaillut jälkeä ahkerasti ja olivat tällä viikolla ajaneet 800 m jäljen kuudella kepillä ja hyvin oli mennyt. Jäljen puolesta olisi kisavalmis, nyt ku uskaltaisi treenata sitä kauheaa pk-hyppyä ja a-estettä niin kisavalmis olisi. Unna olisi nyt potentiaalinen toivo pelastamaan schapejen pk-oikeudet, toivottavasti ei ole nuo kerrostalon korkuiset esteet siinä esteenä.

Mulla on jäänyt Napin kanssa jäljestäminen nyt ihan kokonaan, kuten melkein kaikki muukin treenaaminen. Oikeastaan agilityä ollaan nyt muutamia kertoja treenattu, muuten ollaan vaan hengailtu. Ilmoitin sen jo kesäkuun alussa tokoon tänne Roihin 3.8., mutta peruin se tuon treenaamattomuuden takia, turhahan se on sinne lähtä taas hermojansa menettämään ja huonoa tulosta hakemaan. Jospa ryhdistäytyisin syksyn tullen ja päästäisiin vielä loppuvuodesta rämpimään sitä-voi1-tulosta.

Ens vkonloppuna olisi Kemissä pm-kisat agilityssä. Sinne mennään Naputtajan kans yksilökisoihin kisaamaan piirinmestaruudesta ja Unnan ja Napin kanssa joukkuepiirinmestaruudesta käyttökoirien joukkueessa. Lisäksi ohjaan Unnaa 2-luokan startit. Niin ja koska Ulla on aika tuhdissa kunnossa (laskettu aika elokuussa) niin ohjaan vielä Nenan yksilö-ja joukkuekisoissa. Hieman paineita ohjastaa Nenaa, koska viimeksi sitä ohjasi kesäkuussa sm-kisoissa hallitseva maailmanmestari Pellikan Carolina...En ehkä kipitä yhtää lujaa kuin Caro ja ohjaustaidoissakin on hiukan parantamisen varaa...No pääasia, että Nepsteri pääsee kisoihin!

Ruusulta meni kisat sivusuun, nielupaiseeseen määrätyn ab-kuurin ja kipulääkityksen takia. Sillä todetttiin tuossa pari vkoa sitten ilmeisesti alkava paise nielussa, eläinlääkäri epäili, että jokin tikku mennyt sinne ja aiheuttanut sen. No koska lääkekuurilla oireet hävinneet niin kaipa se oikea diagnoosi oli. Ruusu oli kyllä ihan reppana ja kipeä otus. Se ei saanut suuta kunnolla auki ja jos yritti esim. haukkua tai haukotella niin ulahti kun kävi niin kipeää. Eilen loppu ab-kuuri ja koska siinä kahden viikon karenssi niin päästään kuitenkin omiin agi-kisoihin kuun lopussa.

 

Joopa joo, eiköhän siinä ollutkin tarpeeksi höpinää. Nyt alan laittamaan kuvia kesälomalta ja niitä tuleekin sitten PALJON!

Tytöt kalastaa Punkalaitumen mökillä

Meidän wanhus, Minnie 14-vuotta ja risat

Mutta tomerana mukana, vaikka askel välillä heittääkin

Nappii kyttäilee laiturilla sorsia, joille syötetään SEN leivät...

Laiturilta veteen lompsis by Tinja

Ja Taikan tyylinäyte

Sitten ollaankin jo Raahen mökillä, Rönikarissa. Ruusu "uimassa"

Näkymä mökin pihalta

Vinski, pappa ja tytöt oottaa, että makkarat kypsyy

Tytöt rannalla

Täplä (High Volts Honeybunny). Kuva kehno, mutta koiran erottaa. Juosseet just Ruusun kans vastaleikatulla nurtsilla, siksi  vihreät tassut :)

Unna (High Volts Hocus-Pocus)

Nappi poseeraa

ja juoksee

 

Suru miettii maailmanmenoa. Toista se oli mun nuoruudessa...

Ja Nappi...no, se ei juuri mieti...

Terassi alkaa olla jo voiton puolella, JEE!!

Tipsu leikkii lääkäriä ja hoitaa vuorotellen meitä kaikkia. Hiukan hirvittää...

Meikkis ja Taika

Päästetään nyt Vinskikin kuviin. Ai niin, näkyhän se jo aiemminkin..