Voi voi, kun on taas kuukausi ja vähän reipaskin vierähtänyt sitten viime päivityksen. Kun ei tahdo hapero pää enään muistaa mitä on tapahtunut. Aika reippaita ollaan oltu koirarintamalla, hyvä hyvä. Kuun eka viikonloppu meni Torniossa agikisoissa, joista päällimmäisenä mielessä Napin nollavoitto!! Siis eka sellainen. Asia, jota en kuvitellut ikinä tapahtuvan. Eihän se varmastikaan niitä enempää saa, mutta olihan se huisin hienoa! Me mentiin johtoon sillä nollalla ja jotenkin tuli vaan sellainen tunne, että mehän voidaan voittaakin, vaikka kovia kisailijoita oli vielä jäljelläkin. Lähin samantien hornan kuuseen käveleen sormet korvissa etten kuule mitään tuloksia. Ja yritin vakuuttaa itselleni, että tottakai joku on mennyt meidän edelle, älä kuvittelekaan mitään voittoa. Kun olin tarpeeksi kauan ollut poissa eikä kuulutuksia enään kuulunut, uskalsin palata takaisin. Seija ja Niina tepsutteli vastaan ja sanoi, että kuulitko jo? Sydän pomppas kurkkuun ja sain sanotuksi, että voittiko Nappi...? Ja uskottavahan se sitten oli. Oi että olikin hieno tunne :) Muita tuloksia en hirveesti muista, mutta Nappi tais saada toisenkin, vaiko peräti kolmannenkin nollan viikonlopulta, ja Unnakin sai nollan ja tuli toiseksi ja Ruusu tais saada hyppy-ja aginollat. Mutta tosiaankin on edelleenkin ykkösissä, kun siltä puuttuu vieläkin se yks aginolla. Kokeilin lauantaina kisoissa Emman taikakenkiä eli Inov8-suunnistuskenkiä ja olivatkin aivan tosihyvät juosta. Hyvä pito ja tosi kevyet. Pyysin Emmalta ne sunnuntaiksi lainaan ja kyllähän silloin niitä nollia taiottiinkin.

Seuraavat kisat oli tuosta parin viikon päästä Keminmaassa, Mentiin SEijan kans vain sunnuntaiksi. Ruusulle yks startti, Unnalle ja Napille kaksi. Ruusu sai hienon hylyn, Unna sai kaks hienoa hylkyä ja Nappi kaks hienoa nollaa...Hylyt oli tosiaan kaikki sellaisia ratoja, että yks virhe eli väärä este ja muuten tosi kaunista rataa. Napilla taitaa nyt olla kasassa ens vuoden MM-karsintoihin vaadittavat tulokset kuten myös SM-kisoihin. Pitää vielä tarkistaa nuo kriteerit, mutta näin olettaisin. Tai sitten puuttuu vielä yksi nolla.

Toko-kisojakin suunnittelin syyskuulle. Keminmaa-viikonloppuna piti lähtä Sodankylään tokoileen, mutta silloin oli just silmätarkastukset, joten se jäi. Ilmoitin sitten 25.9 Sieviin kisoihin, mutta aloitti juoksunsa, joten sekin jäi. Ei taideta enään tälle vuodelle mihinkään päästä, joten katsonemme ensi vuonna oisko sille tullut järkeä päähän

Niin käytiin tosiaan 16.9 Napin kanssa silmätarkastuksessa, terveet silmät oli. Otettiin samalla myös PRA-geenitesti, josta ei vielä ole vastausta tullut. Ehkäpä jo kuitenkin ensi viikolla se saapuu. Unna kävi kans sydänkuuntelussa, polvitarkastuksessa ja silmätarkissa. Kaikki oli kunnossa, Hieno homma!! Jännitti kovasti, aiemmin olen vaan vienyt koirat silmätarkastukseen asenteella ettei tietenkään sieltä mitään löydy. Mutta nyt kun olen tämän vuoden aikana oppinut hieman suomalaisia schapelinjoja ja etenkin niitä, jotka ovat kaihia jättäneet niin kyllä hermostutti. Napin takaahan tulee kanssa se kaihiriski, kuten tuntuu että pääasiassa kaikkien suomalaisten schapendoesien takaa.

Siitäpä sitten mun "murheenkryyniin" eli sulhasen löytämisen Napille. Ei oo helppoa ei. Siis en odottanut sen olevan helppoa, mutta kun se oli aiavn epätoivoista. Iltakaudet laavasin koiria eestaas ja aina kun löysin mielestäni hyvän vaihtoehdon ja sitä ehdottelin " viisaammille" niin sukutaulusta löytyi jokin koira, joka ei ois niin kiva Napin sukutaulun kanssa. Mutta iso kiitos Anskulle ja Marille, jotka olette tällaista aloittelijaa autelleet!, teistä on ollut aivan suunnattoman iso apu! Pikkuhiljaa siirryin sitten ruotsalaisiin ja norjalaisiin koiriin, josta loppujen lopuksi löytyi kivanoloinen poitsu, joka minun ymmärrykseni mukaan sopisi sukunsakin puolesta Napille. Olipa niin helpottunut olo...

Mc Marra´s Can´t Stop Yatzy "Rozzo" on viisivuotias reipas herrasmies. Kooltaan passeli 46 cm, ei liian raskasrakenteinen, hyvin sopusuhtainen. Harrastaa paimennusta, suorittanut soveltuvuuskokeen. Tottista treenailee, ei kilpaile ainakaan vielä. Näyttelyissä menestynyt ihan kivasti, SE MVA, cacibit Ruotsista ja Norjasta, jalostustarkastettu. Silmät terveet, PRA-geenitesti aa, miinuksena se ettei lonkkia ja kyynäreitä ole kuvattu. Jälkeläisiä on entuudestaan Ruotsissa ja yksi pentue Norjassakin.

Ja vielä yksi ei niin kaunis paimennuskuva... :)

Niin ja Napin juoksunhan piti siis alkaa lokakuun lopussa. Mutta miten kävikään se aloitti sen oikeastaan samantien kun Rozzon saanti Napin sulhaseksi varmistui. Rozzon silmät oli tarkistettu viimeksi 05/09, oli puhe, että Desiré käyttää sen vielä silmätarkastuksessa ennen kuin juoksu alkaa ja meinas tulla hiukan hoppu, kun se juoksu alkoikin kk etuajassa... Mutta silmät saatiin tarkastettua terveiksi 24.9.

Napin juoksun aloitusajankohdan kanssa oli myös hiukan ongelmia, kun ei tullut sitä oikein tarkkailtua silleen tarkasti. Ja se tiputtelee hyvinkin vähän, joten veriläikkiä on hankala löytää. Otettiin progetesti ehkä noin 7. juoksupäivä ja se oli silloin vasta 0,4, joten mitään hyötyä siitä ei ollut. Paitsi ettei ainakaan ole liian myöhäistä... Otettiin Vinskin kanssa vapaata töistä tämän viikon maanantai-keskiviikko, vietiin tytöt + Ruusu ja Suru Raaheen mummolle ja papalle hoitoon ja lähettiin sunnuntaina ajeleen kohti Turkua, josta aamulaivalla kohti Tukholmaa. Kuudelta Ruotsin aikaa oltiin perillä ja sitten vain navigaattorin avulla kohti Desiréetä ja Rozzoa. Nappi oli lumoutunut Rozzosta ja kovasti ne touhuilivatkin  ulkona pellolla, mutta Rozzo tuntui vain hurvittelevan ja viimeinen silaus hommasta puuttui. Mentiin sitten sisälle, Rozzo pantiin vähäksi aikaa jäähylle, Desiré sanoi, ettei se aina oikein malta keskittyä ulkona, kun pitää juoksennella ja katella ympärille. Kuulostaa jotenkin tutulta... No sisällä samantien kun pääsivät yhteen niin olivat jo nalkissa keittiön pöydän alla...Nopeaa toimintaa. Seksileikkien jälkeen ajeltiin hotelliin. Seuraavana päivänä shoppailtiin, kunhan löydettiin vaan kauppakeskukseen, vaikka loppujen lopuksi oltiinkin siellä väärässä. Neljän aikaan ajettiin taas Rozzon luo, mentiin pellolle ja minuutin päästä koirat olivat jo kiinni toisissaan. Se vasta olikin nopeaa toimintaa Siitä sitten ajeltiin taas Tukholman läpi laivalle, todella rentouttava ajokokemus pahimmassa ruuhkassa. Yö matkustettiin laivassa, aamulla seitsemältä oltiin Turussa ja illalla yhdeksältä Roviksella. Oli melko rankka reissu, vaikka kaikki menikin niin hyvin kuin vain voi mennä. Nappi oli loistava matkakaveri, ei stressannut mistään ja käyttäytyi niinkuin fiksut koirat konsanaan. Vinskinkin kanssa meni kivasti, ei taidettu tapella kertaakaan Ja korvaamaton apu oli myös kielen kannalta, paremmin se ruotsia puhuu ja ymmärtää kuin minä, joten ymmärsimme suurinpiirtein toisiamme Desirén kanssa. Desiré oli kyllä todella kiva ja herttainen, Vinski ainakin oli ihan myyty

Olin suunnitellut ottavani hienoja kuvia koirista sillä mun uudella hienolla kameralla. Joo, sain pari kuvaa otettua ja kappas akku loppui...Ja laturihan tietysti oli matkassa...noup.  No tällaiset kuvat sain otettua

Tässä hieman ujostellaan toisia, että tulikin tehtyä temput tässä pellolla päiväkodin vieressä (jossa muuten lapset leikkivät pihalla...)

Tässä ollaan jo vähän asennossa

 

Eli meille on toivottavasti tulossa pentuja marras-joulukuun vaihteessa!

 

Eilen Unna ja Seija osallistuivat canicross-kisoihin ja hienosti meni koko kiekka. Unna lähti menemään niinkuin oikeatkin vetokoirat, ulvoi siinä lähössä ja samanlaisella asenteella se juoksi maaliin asti. Ihan kärkisijoille eivät päässeet, mutta hienosti pärjäsivät seisojien seassa.

Mars matkaan!

Ja tässä tullaan maaliin täysillä