Sitten viime päivityksen..? Eli jos vaikka pikaisesti kävis läpi tulospäivitykset sitten maaliskuun lopun.

- Ruususta ja Unnasta Suomen ja Ruotsin hyppyvaliot

- Tuunista Ruotsin muotovalio

- Lätsästä Ruotsin muotovalio

- Liinu nousi agilityssä 3-luokkaan

- Junille (HV Jane of the Jungle) 2 sertiä

- Segulle (HV Jonathan Seagull) 2 sertiä

- Unnalle agilityssä piirinmestaruus hopeaa

- Schapejoukkue (Unna, Ruusu, Tuuni, Tähti) Piirinmestaruus-kultaa joukkuekisassa

- SM-kisoissa ja karsinnoissa käyty ilman suurempaa menestystä

- Tähti tokossa ALO1 174,5 pistettä ja kerhonmestaruus

-Vinsentti tokossa AVO1 175 pist.

- nollukoita tullut agissa ja näyttelyissä vara-sertejä useammallekin otukselle

 

Oiskohan siinä suurinpiirtein tuo tuloksellinen anti. Ihan kelvollisesti siis mennyt :)

Meillä kotosalla ollaan treenailtu välillä ahkerammin, välillä ei lainkaan. Piksun kanssa lopetettiin tokon valmennusryhmässä motivaatio-ja aikapulan takia. Joskus pitää olla kai kotonakin. Piksun kanssa ei siis olla missään ryhmässä ja treenaaminen on olematonta. No niitä juoksukontakteja ollaan treenattu koko kesä aktiivisesti ja juokseehan tuo jo aika mallikkaasti kohollaan olevaan puomin loppupäätä. Onhan se ihan hurjan työlästä ja mietin, että jos oisin tuon ajan käyttänyt esim. 2on 2off-kontakteihin niin oishan se jo melko hyvä siinä. Nyt ollaan kuitenkin melko alkumatkassa noiden juoksukontaktien kanssa. No hoppua ei ole ja tämä on tällainen testihommeli. Jos ei ala pelittää niin eiköhän sen saa aika helposti opetettua pysähtymään. Itse asiassa Pilkehän saisi aloittaa kisaamisen jo loppuvuodesta, mutta ei todellakaan ole kisavalmis silloin. Keppejä ollaan otettu verkoilla tyyliin kerran, keinua pari kertaa. A-estettä vain kokeiltiin mennä yli joskus talvella. Olin ajatellut, että kesällä saisin hyvin treenattua (KESÄLOMALLA!!) agilityä, kun kenttä on 20 km lähempänä kuin talvella halli, mutta niinpä se jäi yhden käden sormilla laskettavaan määrään tuo treenaaminen. Tuohon treenimäärään nähden koira kulkee kylläkin ihan sikahyvin  ja lukee hienosti ohjausta. Vauhtia riittää ja palkkautuu ihanasti lelulla.

Tokohommelit alkoivat tökkimään Piksun kanssa keväällä, olisikohan valeraskaus syynä vai mikä. Tai itse asiassa se tökkiminen koski ainoastaan sivulletuloa ja sivullaoloa. Koira alkuun tuli vielä sivulle, mutta sitten yhtäkkiä luikahti siitä paniikissa pois. Loppujen lopuksi kun rupesin käskyttään sitä sivulle niin juoksi monen metrin päähän ja jäi sinne möllöttämään. Kuitenkin sivulletulo on ollut aina sille tosi hauska ja helppo juttu. Tuolloin asia pantiin valeraskauden piikkiin, ja jäimme tauolle. Nyt kun yksi päivä treenasin Ruusun kanssa metallikapulan pitoa sivulla, tunsin jonkinlaisen dejavu-ilmiön. Koiran luovuttaessa kapulan horjahdin sen päälle runtaten sen tassuille useampaan kertaan ja tiputtaen metallikapulan sen päälle. Tämän jälkeen koira ei ihan mielellään ensinnäkään tullut sivulle eikä ottanut sitä kapulaa suuhun. Kappas, mutta näinhän mulle kävi Piksunkin kanssa ja nuo sen skitsoilut alkoivat itseasiassa sen jälkeen, olisikohan noilla jokin yhteys toisiinsa..? Vaihdoin nyt sivulletulon kokonaan uuteen käskyyn ja vaihdoin liikkeen niin että kiertää mun takaa sivulle. Avot, koira toimii taas kuin unelma!! Toivottavasti en onnistu pilaamaan tätäkin.

Minulla oli keväällä ajatus, että kisaisin elokuussa omissa kisoissa Piksun kanssa alokkaassa ja Ruusun kanssa voi:ssa, mutta ei todellakaan tällä treenimäärällä. Ruusun kanssa ollaan voittajaluokan liikkeitä treenattu liikkeestä istumista (hyvä) ja metallinoutoa (vaiheessa). Muuten odotellaan sitä inspiraatiota. Ehkäpä sitten jos ja kun se jää agitauolle jos ja kun se on kantavana. Tästäpä tulikin mieleeni, että sukuun on tullut perheenlisäystä. Ruusun Luva-sisko, Pilkkeen äiskä sai pentuja pari viikkoa sitten. Eihän niitä toki suunniteltu oltu, eikä asiasta itse asiassa tiedettykään kuin kolme päivää ennen synnytystä. Isänä Cardigan-Corgi Marski, komea poika, ei siinä mitään. Kolme ihmettä syntyi 5.8.13 ja katsellaan minkälaisia vesseleitä näistä oikein isona kasvaa. Jos olisi minulla vapaata koirakiintiössä niin olisin ehdottomasti tällaisen itselle ottanut. Napin ja Surun geenit samassa koirassa :)

Vinski on treenaillut melko ahkerasti Vinsentin kanssa ja eiköhän ne loppuvuodesta vielä voittajaluokan korkkaa. Itse yritän ehkäpä korkata parin viikon päästä omissa kisoissa agilityuran, siinä ei tosin tuloksia odoteta :)

Laitanpa vielä koneelta löytyviä kuvia

Cardidoes Lysti

lysti.jpg

Meillä on jo silmätkin auki

 

 

pennut.jpg

Piksun 1-vuotisposeeraus keväältä

piksu 1vee.jpg

Sisko Juni Jällivaaran näyttelyissä kuraisena

juni.jpg

Hieno palkintokolmikko Rovaniemen kisoissa. Unnasta tuli hyppyvalio.

agiroi 18.5.jpg

Tässä iloitaan joukkuepiirinmestaruuden voitosta

pmjoukkue.jpg

Meidän uudet edustuspipot

pipot.jpg

Jeccu-Huligaani on misseillyt kesällä

1004617_10151684665288194_1358222211_n.jpg

Tuunista tuli Ruotsin muotovalio

tuunivalio.jpg