Niin ainutlaatuinen ettei sen anna kloonata itseänsä pentujen muodossa.

Meidän pennut jäivät sitten enkeleiksi taivaalle Nappi-mummon "helliin" käsiin. Pentuparat :) Minulla oli alusta lähtien hyvin skeptinen olo pentujen suhteen ja olin kovin yllättynyt, kun ultrassa näkyi ainakin kuusi pentua. Koska en ollut itse ultrassa mukana niin oli vaikea edes uskoa sitä. Ultrassa meinattiin, että pennut olivat kehityksessään alle neliviikkoisia, joka hyvin täsmäsi ajatuksiini, että olimme liian aikaisessa astutusreissulla.

Aika kului eikä koira oikein näyttänyt siltä, että sillä olisi kuusi pentua vatsassa. Nooh, ajttelin, ettei niitä tulisi kuin muutama ja niin se Luvakin odotteli kolmea pentunsa viimeksi melko normaalin kokoisena. 63 vrk oli ja meni eikä lämmöt näyttäneet ihan siltä miten niiden kuuluisi käyttäytyä.  Ruusu oli kyllä itse vireessä, lenkkeili ja meuhkasi entiseeen tapaansa. Varasin kuitenkin ajan ultraan, lähinnä tosiaan noiden lämpötilojen takia, jotka eivät näyttäneet lainkaan laskemisen merkkejä.

Ultrassa löytyi yksi pentu, jolla ei sydämen sykettä näkynyt. Ilman apua se ei sieltä ulos tulisi, joten niin päätyi Ruusu leikkauspöydälle, samalla poistettiin pyynnöstäni kohtu pois. Toista kertaa ei enään yritetä.

Kyllä syyttelin itseäni rankasti miksi en ollut aikaisemmin Ruusua ultraan vienyt, olisi edes yksi pentu säästynyt. Kuitenkin siinä vaiheessa kun hain Ruusun leikkauksesta niin eläinlääkäri kertoi, että pentu ei olisi ollut mitenkään elinkelpoinen; siltä puuttuivat mm. silmäluomet ja kallot luut olivat epämuodostuneet, todennäköisesti sillä oli vesipää. Hän epäili pennun kuolleen vasta, joten minun tehtäväksihän olisi jäänyt sitten pennun lopetus.

Hän epäili syyksi jotain virusta, todennäköisesti herpesvirusta. Tässä kohti ruoskin itseäni vielä lujempaa, sillä pähkäilin pitkään tämän pentueen kohdalla, että laitetaanko emälle herpesrokotusta, mutta ajattelin riskin olevan niin pieni ettei sitä kannata laittaa. Koskaan aikaisemmin en ollut asiaa edes ajatellut. Jos olisin toiminut toisin, niin todennäköisesti pentue olisi säästynyt...

Aukaisuun pentu ei mennyt, joten ihan varmojahan asiasta ei tietenkään olla, mutta tällaista jälkeä herpesvirus voi aiheuttaa. Muut pennut olivat menehtyneet jo aikaisemmin ja olivat enään mössönä kohdussa.

Tämä oli vielä astetta surullisempi tapaus siinä mielessä, että pennuille oli ihanat kodit tiedossa, joista osa oli nimenomaan Ruusun pentua toivoneet ja odottaneet pitkään.

Tuunille (High Volts Isla Wuffy) on kuitenkin suunnitteilla pentuja syksylle 2014, isäehdokkaat ovat pyörineet kahden uroksen haarukassa jo pidemmän aikaa, katsotaan miten asiat etenevät. Yhtenä vaihtoehtona oli, että Tuunin astutus aikaistettaisiin kevääseen, mutta Seija on saanut kerättyä SM-nollat Tunekselle ja arvokisat jäisivät kokonaan välistä siinä tapauksessa.

Nyt on heitetty yksi asia vireille, josko meille kuitenkin pentuja tulisi keväälle, mutta kuitenkin homma sen verran pahasti auki, ettei sen enempää tässä vaiheessa :)

Katsoin viime vuoden eka päivityksestä (kokonaista viisi päivitystä viime vuonna..), mitä tavoitteita olin tälle vuodelle suunnitellut.  Ja nepä löytyy tästä

"No mitä ensi vuonna?
No ne hyppyvalion arvot Unnalle ja Ruusulle. Arvokisat molemmille. Ehkä kisaamaan agissa Vinsentin kanssa,
Piksulle joku näyttely. Toko kysymysmerkkinä Piksulle ja Ruusulle, Vinski kisaa Vinsentin kanssa, ehkäpä avo+voi?

Sitten yksi suuri kysymys, jota olen alkanut pyörittelemään viime aikoina. Ruusulle pennut?"

Ja toteutuko ne? Hyppyvalioita tuli molemmista, Unnasta ja Ruususta ja vieläpä Suomen ja Ruotsin. Arvokisoihin (SM+MM-karsinnat) osallistuttiin molempien kanssa. Vinsentin kanssa ei kisattu agissa, kisataankohan ikinä..? Tokossa ei käyty Piksun eikä Ruusun kanssa. Ruusun kanssa voi-luokan treenaus jäänyt lähes täysin, Piksun kanssa lopetettiin keväällä ja jatketaan sitten kun se on vanha ja viisas :) Vinski kävi hakeen Vinsentin kans avo-luokasta menolipun voittajaan, mutta melko heikolla treenauksella on sittemmin tokon puolella ollut. Ja Ruusullekin tuli melkein pennut. Niin ja kävi Paksu kerran näytelmissä.

Että ihan hirveesti ei olla tuloksia taottu, mutta kyllä me ihan tyytyväisiä kai kuiten ollaan viime vuoteen.

Ja mitähän ensi vuonna?

Ruusu ja Unna käyvät arvokisoissa. Ruusu toivottavasti korkkaa voi-luokan. Vinsentti ja Piksu aloittaa agikisailun tai ainakin Piksu jos en tuota yhtä hulmua saa kuosiin. Aattelin josko Piksua käyttäis näyttelyissä sillä ajatuksella, että sille valionarvon sais, on se nyt sen verran nätti pakko olla muidenkin kuin mun mielestä. Tosin jos vaatii kovastikin näyttelyissäkäyntejä niin sitten saa olla :). Vinsentti toko voi (+evl?).

Nämä nyt olisi melko realistisia tavoitteita, paitsi ehkä tuo Ruusun tokojuttu :)

Laitan nyt vielä kuvan Piksusta mätsärissä jokunen päivä sitten, piti käydä treenaamassa ennen ens vkonlopun Kajaanin näyttelyä. Eikö ookki ihan valion näkönen koira..? :)

kuva%20351-normal.jpg