Pitää aivan miettiä, että onko mitään päiviteltävää. No jos vaikka tulospuolella ajattelisin niin Ruusu ja Unna on tehnyt kyllä ihan hurjan hienoa jälkeä. Minun kisatauko kesti puoli vuotta, samoin Ruusun. Unna ehti siinä välissä kisata Seijan kanssa hienolla menestyksellä, mm. saavuttaen Ruotsin agilityvalion arvon!

Ajattelin, että ottaa aikansa ennen kuin päästään minkäänlaiseen tuloskuntoon, mutta nyt seitsemän startin jälkeen molemmilla on viisi nollaa, hyvillä sijoituksilla höystettynä. Ruusukin sai voittonsa myötä MM-karsintaoikeudet. No toisaalta seitsemän starttia on vähän, että eipä elvistellä liikaa :)

Seuraavat kisat olisi sitten kotikisat pääsiäisenä täällä Rovaniemellä, saadaan usean vuoden tauon jälkeen Ounashalli käyttöön. Samaisessa hallissa on sitten kesäkuun lopussa MM-karsinnat!

Pääsiäisenä olisi suunnitelmissa startata myös Piksun ja Vinsentin kanssa ekaa kertaa. Tosin sellainen pieni mutta on, että Piksu ei osaa pujotella...alan olemaan jo epätoivoinen tuon sen pujottelun kanssa, sille ei mene se kaaliin ei sitten millään. Ollaan päästy verkkojen kanssa kolmeen verkkoon ja sillä on ihan hyvä rytmi siinä, mutta tästä eteenpäin ei edisty sitten millään. Pitäisi päästä kotipihalle treenaamaan, mutta kepit sojottaa siellä metrisen hangen alla niin eipä ihan vielä onnistu.

Ja puomihan on Piksulla vielä vaiheessa. Meillä on niin pieni treenihalli talvella ettei sinne kunnolla mahdu kokonaista puomia, meillä on sellainen pätkäversio siellä. Sitä se juoksee vaihtelevalla menestyksellä, joskus pomppaa lopusta pois jos jään kyttimään osuuko se kontaktille. Mun pitäisi vaan juosta eteenpäin eikä jäädä katsomaan sitä koiraa, silloin menee pääsääntöisesti hyvin. Piksullahan on siis juoksukontaktit. Käännökset puomilla on kokonaan harjoittelematta, ajattelin opettaa kuitenkin 2on2off-kontaktit enkä niitä käännöksiä. Voi olla, että mun aika ja kärsivällisyys ei siihen riitä. Saa nähdä meneekö sillä jotenkin rytmi sekaisin kun kisoissa onkin 1-2 metriä pidempi keskiosa puomissa.

Vinsentin kanssa ollaan käyty Haukiputaalla opissa kerran kk:ssa. Koirahan on ihan kertakaikkisen loistava, mutta meikäläinen kertakaikkisen onneton. Kun on ohjannut sen kakskytä vuotta koiria, joita voi ohjata vierellä juosten niin tuollaisen irtoavan bordercollien ohjaaminen tuottaa lievästi sanottuna tuskaa. En vain kertakaikkiaan osaa muuttaa tuota vanhaa juurtunutta ohjaustapaa vastaamaan Vinsentin vaatimaa ohjausta. Mutta vitsi, onhan se mielenkiintoista! ( ja aika usein turhauttavaa). Vinsentti saa nyt olla harjoituskappale, harmi vaan, että hyvä koira menee "haaskiin" noin tuloksellisesti ajateltuna.

Mutta jos nyt vaikka sitten edes sen yhden radan saisi suoritettua pääsiäisenä kummankin kanssa niin olisihan sekin jotain.

Agilityssä on Tiuku (Inky-Winky) noussut kolmosluokkaan helmikuun lopussa ja napannut jo sieltäkin yhden nollan! :)

Nyt on I-pentueen sisaruksista kolmosissa Lätsä (Instant Doggee), Liinu (Igloo Inuit), Tuuni (Isla Wuffy), Tähti (Icredible Yatzyboy) ja Tiuku. Jeccu (I Am A Hooligan) aloitteli kyynärpäävaivan takia kisauran vasta viime vuoden lopulla, saa nähdä mitä poika saa aikaiseksi tänä vuonna. Hienoja ratoja ainaskin on tehnyt :)

Kajaanin näyttelyssä kävi tammikuussa Tähti valioitumassa ja Piksu sai ekan sertinsä.

Luffe-puffekin (Happy Feet) kävi tammikuussa pörräilemässä jonkun viikon meillä, treffailtiin Wilburin kanssa, mutta onnistunutta astutusta ei saatu. Nämä pentuhommat eivät ole nyt meillä onnellisten tähtien alla.

Tuunille on jokatapauksessa suunnitteilla syksyksi pentue, katsotaan vielä mitä me tuon Luvan kanssa keksitään :)

Tokojutut on jääneet ihan kokonaan Ruusun ja Piksun kanssa, Vinski nyt onneksi jotain on puuhastellut Vinsentin kanssa. Näillä näkymin se Ruusun voi-korkkaus jää kyllä jonnekin hamaan tulevaisuuteen.