Tämän vuoden tavoitteet alkaa olla pikkuhiljaa saavutettu eli Vinsentti ja Piksu aloittaneet kisauran, Ruusu ja Unna ovat lähdössä arvokisoihin sekä Piksusta tuli muotovalio. Se yksi tavoite eli Ruusun tokokorkkaus voittajassa ei ole edennyt lainkaan...

No mutta tähän meidän uuteen valioon. Eli aika helpolla päästiin, tänä vuonna kolmella näyttelyllä valioksi, viime vuodelta sillä oli yksi näyttelykäynti varasertillä, joten yksi ylimääräinen näyttely jouduttiin maksamaan :) Olin ilmoittanut sen vielä varmuuden vuoksi Oulun kv-näyttelyyn jos ei olisikaan saatu noita sertejä noin helposti. Arvoin kyllä lähdenkö sinne, mutta kuitenkin kv-näyttely ja Cacibin mahdollisuus olemassa ja kehäkin vasta iltapäivällä (ei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan), joten lähdimme matkaan.

Paksukainen (Fi Mva High Volts Jippi Jippi Yeah) yllätti kyllä siellä perusteellisesti olemalla ROP ja vielä RYP2! Tässä todistusaineistoa

ryp2-normal.jpg

Tässä kotipihalla otettu kuva

piskuryp2-normal.jpg

Onhan se soma kuin sipuli :)

Yksi ärsyttävä piirre tuostakin sipulista löytyy (tai no varmaan useampikin kun kysyttäis jonakin otollisenä päivänä); se ei pidä vieraista koirista. Siis ei se ole mikään rähjääjä tai hyökkäilijä, voidaan porukalla käydä lenkeillä ja koirakentillä se tulee juttuun muiden kanssa. Mutta sen täytyy lähes aina alkuun murista vieraille koirille, joskus näpsästäkin kun alkaa ahdistamaan. Se ei yhtään kestä, että toiset koirat tulee iholle, silloin pelottaa. Tämä murina ja aristelu alkoi joskus vuoden iässä ja varmaan sille on jotain tapahtunut, koska siihen asti se on ollut reipas pikkukoira.

Niin ja kävihän tämä tohottaja sitten ekoissa kisoissaan pääsiäisenä täällä Rovaniemellä. Emme olleet saaneet keppejä valmiiksi ennen kisoja (ei muuten osaa vieläkään), joten eihän ne sitten yllättäen sujuneetkaan. Saimme kuitenkin yhden nollan viikonlopun neljästä startista, vedin perinteiseen tyyliin sitä pujottelun läpi käsiavulla. Katsoin myöhemmin videolta, että aikaa paloi tuohon pujotteluun 15 sekuntia :) No alle ihanneajan mentiin kuitenkin, joten yksi luvanolla meiltä nyt löytyy. Jatkamme kisoja syksymmällä, jospa oltaisiin siihen mennessä saatu tuo pujottelu kisavalmiiksi.

Tässä yksi video viikonlopun kisoista

https://www.youtube.com/watch?v=NsSANqz6fMo&list=UUWjFo0ME6lwSt8kGyliw7nw

Onhan se kyllä ihana agikaveri <3

Vinsettikin kävi neljä starttia pääsiäisenä ja minua jännitti niiiiin kovasti! Minä kun en ymmärrä noita sen aivoituksia ja emme yleensä ottaen tee sellaista yhteistä rataa. No tämän eka radan voin julkaista, se oli ihan hyvä. Rimat tippuu, mutta muuten koira hallussa koko ajan. Seuraavat radat huononivatkin sitten kerta kerralta ja viimeinen rata tultiin sitten kesken radan pois, kun meni sellaiseksi sähellykseksi.

https://www.youtube.com/watch?v=VTfXiHfA2RY

Minulla on jotenkin sellainen tunne, että viihdymme Vinsentin kanssa aika kauan ykkösluokassa :) No Vinsenttikin jatkaa kisauraansa sitten syksyllä joskus.

Ruusun ja Unnan kanssa ollaan kisailtu ja itseasiassa treenattu aivan liian vähän. Minulla on astma oireillut viimeiset pari kk ja liikkuminen, varsinkin vähänkin aerobinen on jäänyt minimiin. Sen kyllä huomaa! Radalla ei jaksa juosta, ei sitten yhtään.

Ruusulla jumittaa selkä, en saa pidettyä niitä kurissa etteivät törmäilisi jatkuvasti Piksun kanssa. Piksu tuntuu niitä vielä kestävän, mutta Ruusu ei.  Käydään nyt nuo SM-kisat juoksemassa, mutta jos tuntuu ettei se liiku siellä niin jätetään MM-karsinnat väliin, vaikka ne nyt kotikisat olisivatkin :(

Unna kulkee hyvin, mutta kun ohjaaja on ihan p#¤&ka niin eipä siitä paljon apua ole.

Joten todella luottavaisin mielin ollaan tällä hetkellä :) No toivottavasti arvokisat saisivat aikaan sellaista latausta, että tämä ohjaajakin saisi vähän nostetta tähän hommaan.

Kasvatit ovat reippailleet agi-ja tokorintamilla.

Nollukoita on tullut, mutta en muista enään kenellä :) Aika monelle kuitenkin :)

Jeccu (I Am A Hooligan) ja Tuija kävi tokoilemassa alokkaassa luokkavoiton ja kp:n kera hienoilla pisteillä 188.5

jeccu%20toko-normal.jpg

Samoin Tähti (Incredible Yatzyboy) ja Liisa kävivät samana päivänä tokoilemassa avoimessa luokassa 1-tuloksella 160 pistettä ja luokkavoitto

 

 

liisa%20ja%20t%C3%A4hti-normal.jpg

Lisäksi Jeccu kävi luonnetestissä hienoilla osa-alueilla ja pisteillä +174, laukaisuvarma

Tässä video luonnetestistä

https://www.youtube.com/watch?v=Sxfy-eENFbQ&list=UUnTKtY5-aUvh2yEheIMOD_A&index=3

Täyspäinen nuorimies :)

Hui kauhistus, meinasi unohtua, että Piksun velimieskin valioitui samana viikonloppuna kuin siskonsa! Segu (Jonathan Seagull) on menestynyt näyttelyissä tyylillä joko tai, eli hylätty tai serti. Kuusi näyttelyä takana ja joka toisesta saatu serti ja joka toisesta hylätty :)

Segun toinen kulmuri on vinossa, jonka takia sitä joko rokotetaan tai sitten ei. Mutta hieno poika se on, kokonsa puolesta ylärajoilla, luonteeltansa tosi aktiivinen ja ystävällinen. Nyt kuulemma keskittyy agilityyn, kun ei tarvitse enään näyttelyissä käydä :)