Tällainen kokoonpano on meidän M-pentueella.  Synnytys alkoi hiukan aikaisessa, pentujen syntyessä 30.11, oli Tuunilla 59. vrk menossa.

Tuuni oli kyllä esimerkillinen synnyttäjä ja niiiiin rauhallinen ettei ole kyllä kukaan aikaisemmin minulla ollut. Sunnuntai-iltana lämmöt laskivat alle 37 asteen ja maanantai-aamulla olivat edelleen alle 37 astetta. Olin sumplinut työviikkoani kyllä etukäteen, mutta tämä maanantai oli sellainen päivä etten oikein pois voisi olla. Enkä kyllä uskonut työviikkoa muokatessani, että pennut vielä syntyisivätkään niin aikaisin.

Onneksi sain ystäväni ja työkaverini Ilonan opintovapaalta paikalle seuraamaan Tuunin vointia ja mittailemaan lämpöjä. Tuuni ei ollut moksiskaan Ilonan häärätessä siellä, vaikka ei tuttu ihminen ollutkaan. Ilona vielä klo 12 aikoihin viestitteli, että rauhallista on ja lämmöt edelleen alle 37 astetta. Sitten puolen tunnin päästä tuli ilmoitusta, että nyt se läähättelee ja petailee, lämmöt olivat nousseet 37.3 asteeseen. Ja tyyliin saman tien oli ensimmäinen pentu syntynyt. Kun minä oli varttitunnin päästä kotona niin siellä oli Ilonan ihmeteltävänä jo kaksi pentua. Ja Tuuni oli kuin ei mitään. Makasi kyljellään vain ja plopsautteli pentuja maailmaan.

Eli varsin ihanteellinen synnytys oli ensikertalaisille Tuunille ja Ilonalle. Samalla rauhallisuudella Tuuni on jatkanut pentujen hoitoa. Hoitaa hyvin, mutta ei ole ylihuolehtivainen. Maitoa tuntuu riittävän ja viime päivinä on jo viihtynyt muuallakin kuin pentulaatikossa. Tirppa on muutaman kerran livahtanut pentuhuoneeseen portin jäädessä auki ja Tuunin ruokien houkutellessa. Onneksi äitikoira ei ole siitä hermostunut, nopeasti on kyllä Tipuliini meiltä lähdöt sitten saanut.

Nyt on vaavelit 11 vrk vanhoja ,  hiukan silmiä alkavat raottelemaan auki ja muistuttavat jo aavistuksen koiria.

Tässä pikkuinen Hipsu- lehmä 1 vrk ikäisenä

 

pentu2.jpg

Ja viikon ikäisenä

pentu.jpg

Onhan ne suloisia <3

Pentujen varaustilanne on sellainen, että poika etsii omaa kotiaan, samoin jokunen tytöntyllerö.

 

Laitan vielä pari kuvaa kesän pennuista Elmeristä (Looping Louis) ja Elsasta (Lily Loud), jotka olivat ensimmäisissä mätsäreissään jo käyneet.  Somia kuin sipulit.

Elmeri

elmeri.jpg

Elsa

elsa2.jpg

Hyvin tuntuu menevän pentusilla, tosin omistajilla saattaa olla muutama harmaa hius lisää. Varsin energistä porukkaa siis.

Meidän Tirppa menee viikonloppuna tutustumaan mahdolliseen uuteen perheeseen. Onhan se kova paikka laittaa Tipuliini maailmalle...