Eilen sitten koitti se kauan odotettu pentujen syntymäpäivä. Eikä mennyt muuten ihan oppikirjojen mukaan...Napin lämmöt olivat ke aamulla ja päivällä alimmillaan 37.1, sitten ne taas nousivat. Ajattelin että lämmöt sahailee ja ootetaan sitä 37 asteen alitusta vielä jonkin aikaa. Ilmeisesti se piikki oli kuitenkin ollut tuolloin, koska pennut putkhtivat maailmaan torstaiaamuna. Nukuin Napin kanssa vierashuoneessa, jossa pentulaatikkokin on. Nappi oli levollinen koko yön, mittasin lämmöt puolenyön aikaan ja kuuden aikaan, jolloin ne olivat reilu 38 astetta. Mietin ettei taida tämänkään päivän aikana syntyä. Nappi kuitenkin muuttui levottomammaksi siinä aamun aikana ja ajattelin, että kaipa se avautumisvaihetta kuitenkin nyt on. Tipsulla oli rokotusaika puoli yhdeksältä ja mietin, että peruako se vai ei. Neuvola oli kuitenkin lähellä eikä reissuun menisi kuin puoli tuntia, joten lähettiin käymään kiireellä siellä. EI OIS PITÄNYT!!! *ruma sana* Kun tultiin takas ei näkynyt Nappia mailla eikä halmeillä ja vierashuoneesta kuului pennun vikinää. Siinä pistettiin töppöstä toisen eteen ja löysin yhden pennun pentulaatikosta ja toisen vuodesohvalta, jossa olin yön viettänyt. Molemmat pennut olivat hyvin putsattuja, jälkeiset syöty, emä vaan ryömi esiin vuodesohvan alta, raukka. Passitin tytöt samantien etsimään huushollin läpi,löytyykö pentuja muualtakin. Ei ole onneksi tähän päivään mennessä löytynyt. Mulla oli kauhee täpinä päällä, synnytysvalmiussuunnitelma meni ihan uusiksi. Kirosin mielessäni miten tämä voi olla mahdollista! Miten olin niin hölmö, että jätin koiran kotiin?! En ollut vaan yhtään ajatellut, että se voisi jo synnyttää, en kertakaikkiaan! Ekat kaksi pentua syntyivät siis puoli yhdeksän-yhdeksän välillä,viimeinen kuollut poika klo 13. Nappi hoiti hommansa todella mallikkaasti, minun ei tarvinnut tehdä juurikaan mitään, paitsi viimeistä poikaa yritin elvyttää tuloksetta. Oli ehtinyt syntyä jo neljä pentua kun hoksasin ryhtyä sukupuolta tutkimaan...Ja jotain merkitsemisainetta piti alkaa miettimään kun peräkkäin syntyi viisi tummaa tyttöä!Sukupuolijakauma on siis hyvin naisvaltainen, se ainoa poika on kyllä sellainen isäntä ettei akkojen jalkoihin jää! Hyvin tasaisesen kokoisia pennut on; no poika on kaikista isoin 260 g ja yksi tyttö selvästi muita pienempi 190 g. Se on kyllä oikea tarmonpesä, sisukas neiti, jolle maito maistuu, joten uskon sen pärjäävän kyllä.

Maidon nousemisessa meni jonkin verran aikaa, Jossulle  soitin ja kyselin pitääkö korviketta alkaa antamaan. Jossu neuvo kovasti yrittää saada Napille nestettä menemään, tehtiin sitten kaikenlaisia lihaliemi, piimä jne miksauksia. Ja kyllähän se niitä jonkin verran joikin, vetta ei suostunut juomaan lainkaan. Illasta Nappi muuttui levottomaksi, läähätti koko ajan, nuoli tuskaisena pentuja koko ajan  ja oli hyvin levoton. Silmäystäkään se ei tainnut yön aikana nukkua, eikä muuten mekään! Mietin eklampsiaa tai kohtutulehdusta, lämmöt olivat kuitenkin ihan ok 39.2 astetta. Soitin eläinlääkärille heti aamusta ja päästiin sinne samantien. Nappi tutkittiin ja kuvattiin eikä mitään erityistä löytynyt. Sai kipupiikin ja kalsiumpiikin ja koira muuttuikin pikkuhiljaa paljon levollisemmaksi. Tänään se on syönyt ja juonut ihan hyvin.Maitoakin tulee ihan kiitettävästi. Ulkona  ollaan käyty joitain pyrähdyksiä, mutta kova kiire sillä on takaisin lapsosten luo.

Laitan kuvia lapsista, tässä koko pesue 0 vrk vanhoina

1722833.jpg

Yksilökuvat onnistuivat niin huonosti, että laitan ryhmäpotretteja, tässä pennut vasemmalta oikealle:
poika "Jaakko", tyttö "Täplä", pikkutyttö "Pippuri", tumma tyttö "Sinikka", alla tyttö kolmiokuvio selässä "Laikku", tyttö jolla eniten valkoista "Tapsu" ja tyttö jolla hailakka valkoinen kuvio selässä "Marsu"

1722854.jpg
Tässä pötköttää vierekkäin Laikku ja Täplä
1722867.jpg

Laitan sittenkin vielä pari kohtuudella onnistunutta yksilökuvaa, ei noista meinaa saada tarkkoja kuvia, ku ovat koko ajan liikenteessä ku yritän niitä kuvailla

Tässä Jaakko
1722879.jpg
Ja Sinikka
1722886.jpg

Ja Marsu, jolla haalea selkäläiskä, ei kyllä oikein näy kuvassa
Täplä1722899.jpg
1722889.jpg

Laitan parempia potrettja, kunhan saan ne onnistumaan...