No niinhän se sitten meni kuin pitikin mennä ja Ruusu juoksi agilityvalioksi meidän omissa kisoissa Pellossa 2.12. Samalla saatiin anottavaksi myös Ruotsin agilityvalion titteli kun se serti sieltä on tullut jo hommattua valmiiksi. 

Mua jänskätti ihan hirveesti nuo kisat, enpä muista milloin olisin jo viikon alussa tulevia kisoja miettiny. Kun oli ajatellu, että tuolta se serti on PAKKO saada niin siinähän sitä stressin aihetta onkin. Yritin kyllä viikon aikan kääntää ajatusmaailmaani siihen suuntaan, että yritetään tehdä vain hyvä rata, tuloksella ei väliä. Ei se nyt ihan täysin tuo itsensä psyykkaaminen onnistunut, mutta suht rennosti radalle lähdettiin kuitenkin. 

Ruusu lähti ekana medeisä radalle ja teki ihan ok nollan, hiukan varmistelun makua tuossa radassa kuitenkin on. Nolla kuitenkin!! Muilla tuli virheitä ja kun lähdettiin Unnan kans viimeisenä radalle niin hiukan ristiriitaisissa tunnelmissa sinne mentiin. Unnahan on jo AVA eikä sitä sertiä siis tartte. Mietin, että jätänkö kokonaan tekemättä rataa, vienkö tahallaan väärälle radalle vai mennäänkö vaan silleen lunkisti ja yritetään saada hitaampi aika. 
No lunkisti me mentiin, keinulla seisotin tovin, lopussa ehdin katsomaan kellosta mikä meidän aika oli ja kun näytti siltä ettei voida millään päästä enään Ruusun ajan alle niin loppurata mentiin rennosti nollalla maaliin. Loppujen lopuksi Unna hävisi kaksi sekuntia Ruusulle ja tuli siis toiseksi. 

Vika rata oli hypäri ja siinä oli molemmilla koirilla mahdollisuus yrittää hyppyvalion titteliä, kun marraskuussa tuli molemmille vuosi ekasta hyppysertistä. Ruusu teki nollan, heti meidän perään Emma tykitti Linuksen kanssa hienon nollan ja johtoon. Unnan kanssa yritettiin sitten tykittää täysillä Linuksen eteen, mutta ei. Hävittiin jokunen kymmenys ja tultiin toisiksi. Eli ei vielä hyppyvalioita meidän taloon. Jääpähän titteleitä jahdattavaksi vielä ens vuodellekin :) Molemmilla on Ruotsin hyppysertit plakkarissa, joten sitten kun se hyppyserti napsahtaa niin saadaan myös Ruotsin hyppyvalion arvo. 

Niin ja 1.12 käytiin tokoilemassa Vinsentin ja Ruusun voimin. Ruusun osallistumista mietin viime tippaan, en ilmottanu sitä ilmoittautumisajan loputtua, mutta sitten viikko ennen kisoja kyselin josko me sittenkin vielä mahduttais mukaan. Mahduttiinhan me ja sittenhän me alettiin treenaamaan :) 

Kyllä sitä alkoi torstaina jo hiukan ahdistamaan, kun käytiin Vinskin kanssa viimeistelytreeneissä. Ensinnäkin siinä vaiheessa hoksattiin, että alokasluokassahan on semmoinen liike kuin seuraaminen kytkettynä ja semmoinen juttu seuraamisessa kuin juokseminen. Ikinä ei ole Vinsentin kans noita tehty. Seuraamista kyllä, mutta eihän sillä ikinä ole remmiä siinä ollut. 

No tehtiin nämä kertaalleen silloin torstaina ja hyvin se vielä lauantaina kisoissa muisti :)
Ja Ruusun kanssahan oli nuo avo-liikkeet täysin vaiheessa, liikkeitä oltiin otettu palasina, mutta ei kokonaisina liikkeinä. Luoksetulon stoppia olin ottanut pari kertaa käsiavulla, mutta silloin to kun sitä kokeilin niin ei toiminut lainkaan. Ajatttelin josko kokeilisin samaa käskyä ku sillä on liikkeestä seisomisessa, se toimi hyvin semmoiselta pari metrin matkalta niin ajattelin, että tätä kokeillaan kisoissakin. 

Näillä eväillä siis kisoihin ja kyllä meinasin lauantai-aamuna perua koko homman. Vielä kun huomasin matkalla kisoihin, että mun huolella koiran lahjomiseksi tehty "sisäelinsoppa" oli jäänyt kotia niin alkoi usko horjumaan toden teolla. 

Vinski ja Vinsentti oli eka ja meni kyllä tosi hienosti. Paikallaolosta lähti viereinen koira ja kesken paikkaolon alkoi Ruusu haukkumaan häkissä. Tässä vaiheessa Vinsentin kaula kasvoi kuin kirahvilla, mutta pysyi hienosti paikallaan. Yksittäisliikkeet meni hyvin ja poika voitti luokkansa pistein 195. Tässä linkki kisavideoon. 

http://www.youtube.com/watch?v=HcLAnqs8Dkc&list=UUWjFo0ME6lwSt8kGyliw7nw&index=4

Ruusun kans mentiin rennoin fiiliksin sitten itse kisasuoritukseen kun ei ollut minkäänlaisia paineita, että pitäisi onnistua. Kaikki onnistuminen olisi vain plussaa. Ja kun koira sitten suorittikin kaikki ihan tosi hyvin opetustasoonsa nähden niin pystyi olemaan niin aidon iloinen koiran työskentelystä niin koirallakin pysyi vire hyvin loppuun saakka. Tuo noutu oli hauska, kun en ole koskaan ottanut sitä kokonaisena liikkeenä ennen kisoja. Kun se tuli sitten kapulan kans siihen viereen niin olin aivan WTF, mitenkähän tuo kapulan luovutus tehdään. Hieman haparoiden se sitten menikin ja siitä ehkäpä sitten pistemenetyskin. 

Mutta olin niin tyytyväinen tuohon koiraan taas kerran, on se ihan uskomaton otus. Avoimessa ei enään kisata, kun tuo nyt oli tuollainen tuuriykkönen ja kun Ruusu ei ole tokokoira niin en tiedä jatketaanko enään voittajaan saakka. Mutta siis tulokseksi saatiin ykkönen, pisteillä 184 ja luokkavoitto.  Tässä linkki Ruusun kisaan. 

http://www.youtube.com/watch?v=hSiZktlnSPw&list=UUWjFo0ME6lwSt8kGyliw7nw&index=2


Niin tuolla Pellon agilitykisoissa oli edustettuna meikäläisistä koko kööri; Tuuni, Tiuku, Tähti ja Lätsä. Ihan sikahienoja ratoja tekivät kaikki, mutta yksi nolla saatiin väännettyä. Se meni Tähdelle, jolle samalla luokkavoitto medi-kakkosissa!! 

Seuraavat agikisat onkin sitten tammikuun puolessavälissä Kajaanissa, jossa yksi startti näyttelyn yhteydessä. Ilmoitin painostuksen alla meidän Ruusunkin näytelmiin, edellinen kerta onkin vuodelta 2010, jolloin se oli viwlä ihan silakka rimpula. Nyt alkaa olla jo koiran näköinen, tiedä vaikka saataisiin jopa eri. Tai ei ehkä sentään, mutta eh:ta lähdetään tavoittelemaan :)

Niin näytelmissä oltiin myös viikko sitten, ihan tuolla suuressa maailmassa Helsingissä. Siellä oli voittajanäyttelyyt molempina päivinä, Minä olin ihan turistina mukana, estradille pääsi Tähti ja Tuuni. Ei ollut meidän viikonloppu nyt. Launtaina molemmat saivat erit, mutta ei muuta. Sunnuntaina aateltiin, että nyt napataan ainakin ne sa:t, mutta eipä napattukaan. Ei tullut edes sitä eri:ä. Eli tylysti molemmat kehästä pois sinisen näyttötaulun saattelemana. Tuomari olisi halunnut molemmille lisää jalkoja. Ou nou, sittenhän ne joutus maksiluokkaan :)

Mutta ei me lannistuta, ens vuonna uudelleen!! Vai mitä tyypit..? :)