Hyvin on ollut agilitypainotteinen tämä elokuu, ainakin verrattuna aikasimpiin kuukausiin. Ja tulostakin on tullut ihan kivasti Alamäkeä odotellessa...miettii pessimisti.

No kahet kisat on käyty läpi eli PM-kisat Kemissä ja paikalliset skabat täällä Roissa.

Pm-kisapäivä oli varmaan niitä ainoita hellepäiviä täällä pohjoisessa ja kökittiin kisapaikalla aamusta iltaan. Onni onnettomuudessa, että Ruusu oli pakollisella kisatauolla sen ab-kuurin takia, niin ei tarvinnu ihan heti kahdeksaksi olla Kemissä. Mutta Unna starttas toista kertaa kakkosissa ja nappas nollavoiton. Toinen startti meni hylsyksi, kun meni väärästä päästä putkeen, muuten puhdas rata. Nappi olikin sitten mukana PM-kisoissa. Kämmäsin itse niin lahjakkaasti eka radan, kun tuli joku pimeä hetki, että miten se rata menikään ja siinä vaiheessahan se koira jo hyppäs yhen esteen väärin päin tietty. Muuten rata oli hyvä ja virheetön, mutta mahikset PM-sijoituksiin meni sitten siinä. Toinen startti meni vähän paremmin ja se nappas siitä nollan. Sitten kisasin vielä Ullan Nenalla ja me oltiinkin Nepsterin kanssa aika hyviä, kun voitettiin piirinmestaruus!!! Ja pohjoiset minithän on tunnetusti kovatasoista porukkaa. Molemmilta radoilta nollat ja näinollen Nena on oikeutettu automaattisesti osallistumaan ens vuoden sm-kisoihin. Nenahan on jo 10-vuotias ja Ulla oli jo pikkuhiljaa laittamassa sitä eläkkeelle, mutta Nena päätti sitten toisin 

Tässä vaiheessa päivää oli jo kuusi starttia alla siinä helteessä ja ote alkoi vissiin jo herpaantumaan joukkuekisojen alkaessa. Nena oli RAGITtien minijoukkueessa ja Unna ja Napa medi-joukkueessa. Me ei oltu kovin hyviä joukkueen vahvistuksia, ku otettiin kaikkien kolmen kanssa hylyt...No onneksi muut minikoirat oli hyviä niin sijoituttiin PM3. Medijoukkueemme ei sitten tainnutkaan saada ku yhen tuloksen. Muutenkin RAGIT oli vedossa, kun meikäläiset voitti joka säkäluokassa piirinmestaruudet! Hyvä Emma ja Fanny sekä Maria ja Nuka!!!Taitavia ootte

Onneksi ei ollu ku ykspäiväiset kisat, oli sen verran uupunut olo päivän jälkeen.

 

Sitten viime viikonloppuna meillä oli täällä Roissa kakspäiväiset kisat. Kisasin joka tasoluokassa neljä starttia; Ruusu medi1, Unna medi2, Nappi medi3.

Ruusu teki hienoja ratoja, mutta se oli unohtanut miten pujotellaan. Joka radalta tuli virheet pujottelusta, tulokset 10, 5, 5,5. Ihanneaikaan mentiin vaikka niitä pujoja tahkottiinkin uusiksi. Ei tuo koira nouse varmaan ikinä kakkoseen. Tai sitten se osaa pujotella vaan hyppyradoilla, kun se ei niitä hyppyratanollia tartte. Huoh. No nyt pitäis nyt sitten vaan treenata, treenata, treenata. No tälle viikolle oonkin itse asiassa käynyt jo kolmesti treenaan, joten jospa se viikon päästä osais kun ois seuraavat koitokset. Pitäis tuohon pihalle tökkiä joitain kepakoita, että sais niitä aina ohimennen juoksennella.

Unna olikin sitten paljon taitavampi kuin siskonsa ja nousi lauantaina kolmosiin kahdella nollavoitolla. Ja tempas nollan heti ekassa kolmosten startissa. Vika startti menikin sitten hylyksi, oli sellaista pelastuksen pelastusta ja sitten kun huokaisin helpotuksesta, että nollalla päästään maaliin niin kämmättiin helpossa paikassa. Mutta superhieno viikonloppu oli! Unnan kanssa on kyllä kiva mennä, kun sillä on asennetta hommaan, mutta on tosi hyvin koko ajan kuulolla. Etenee hyvin, muttei hae omatoimisesti niitä vääriä esteitä. Hyvin on Seija koiransa opettanut!!!

Nappi meni hyviä, tasaisia ratoja. Ennen oli ongelmana se ihanneaikaan pääseminen, mutta nykyisin se ei ole ongelma lainkaan. Enkä edes radan jälkeen mietikään, että ehtikö ihanneaikaan, niinkuin aikaisemmin ku saatiin nolla. Nytkin meni kaikki radat välillä ihan reilustikin alle ihannneajan, tosin mitään ylimääräistä siellä radalla ei kärsi tehdä. Lauantaina tehtiin tuplavitonen, kun tiputti eka radalla okserin riman ja toka radalla tipahti puomilta alas...yhtäkkiä läsähti maahan puomin laskevan osuuden alkaessa. Omituinen juttu. Sunnuntaina paikattiin vitoset ja saatiin tuplanollat. Niin ja voitettiin kerhonmestaruus. Se nollavoitto antaa vain odottaa itseään, vaikka palkinnoilla oltiinkin. AVA tuntuu kyllä niin saavuttamattomalta asialta! Siis meillähän ei ole vielä yhtään nollavoittoa, tuosta tekstistä voisi saada sellaisen kuvan, että sitä viimeistä haetaan, noup.

Eri hyviä kisoja on siis ollut ja tosiaan alan jo odottelemaan, että missä vaiheessa alkaa mennä taas pieleen. Kohta rysähtää...

Viikon päästä ois siis Tornion kisat ja sitten vielä syyskuussa ehkä Kemissä käydään yhtenä päivänä. Mutta sen jälkeen rauhoitutaan ja seuraavat karkelot ois vasta marraskuussa. Syyskuussa ois Sodankylässä tokokisat ja oon tässä pähkäillyt ilmoittaako vai ei, ts. saanko aikaiseksi treenata vai ei. Ja Nappia siis mietin tuonne, Ruusuhan ei osaa mitään. Paitsi istua ja mennä maahan...niin ja ikää oli kaksi vuotta...Rupsu keskittyy olemaan suloinen sylivauva. Nytkin se makaa tässä sohvalla iholla kiinni, tytöt peitteli sen yöpuulle ja tyytyväisenä koisaa viltin alla

Niin ja suuri uutinen!! Seija ilmoitti Unnan parin viikon päästä pidettäviin jälkikisoihin. Nyt pitäis vaan opettaa se hyppäämään se metrinen este ja kiipeämään se kammottava a-este. Nyt se on pari kertaa hypänny hypyn, mutta ei sille nyt opeteta ollenkaan hyppäämään kapulan kanssa. Kunhan vaan menomatkalla hyppää esteen niin ei liike mene nollille. No menee tottis miten menee niin aivan supermahtavaa, että kisaavat!!

Niin ja huomenna Luva starttaa eka kertaa virallisissa agilitykisoissa Oulussa. Yhden kisan se kävi jo pari viikkoa sitten Raahen koirakerhon medi-joukkueessa PM-kisoissa. Ja hienosti oli nollan juossut heti eka kisoissa, ihanneaika ylittyi ihan hitusen. Kyllä on taitavia lapsosia tuolla Naputtajalla!

Napillehan olen niitä mahd. pentuja miettinyt seuraavasta juoksusta eli näillä näkymin lokakuulle. Mutta voi elämä tuo sopivan sulhasen metsästys on vaikeaa! Eräänkin tunnin olen miettinyt ja pähkäillyt ja aina kun tuntuu sopiva löytyvän niin joku "vika" löytyy uroksesta. Nyt on taas pari urosta mietinnässä, saa nähdä tärppääkö. Ja jos ei tärppää niin sitten aletaan miettimään Luvalle partneria.

Sitten taas kuvatuksia

Ruusu hyppää silmät kiinni rengasta... Kuva Pirkko Riekki

Unna tekemässä nollaa, kuva Virpi Säkkinen

Nappi ylittämässä A-estettä ihan tosissaan

Puolisokea Minnie 14-vee ei vissiin oikein nähnyt missä kohti se rima olikaan :)

Supikin tykitti minkä pikku töppösillä pääsi

Perhepotretti. Ollaan vähän mustavalkoista porukkaa :)

Unna Aan harjalla

Tipsu ja Nappi - agilityn riemua

Ja hieno kakskakkonen loppuun

Minnie

 

Nojoo, oiskohan siinä taas ihan nokko

 

Laitan vielä nuo viime vkonlopun kisavideot, jotka laitettu juutuubiin.

Ruusun kisat

www.youtube.com/watch?v=iukBtLPJajU

www.youtube.com/watch?v=UJF3JXGhO_E

Unna eka kertaa kolmosissa

www.youtube.com/watch?v=ZfspY760nAs

Nappi

http://www.youtube.com/watch?v=N-6lMvJ64KY