Huhheijaa, taas on viikko vierähtänyt! Ensi viikonloppuna pyrähtää kaksi pentua pois pentukodosta; Hupi ja Antero. Viikon päästä sitten seuraavat kaksi. Edelleen ilman omaa kotia on Töpö, Tähti ja Lätsä. Näistä Tähti on ollut aina se pentueen rauhallisin ja harkitsevaisin. Luonnettakin löytyy tarvittaessa, mutta se on sellainen äitin mussukka, pikku runopoika. Töpössä ja Lätsässä onkin sitten tempperamenttia ja omapäisyyttäkin enemmän. Tänään kun olin autoiluttamassa pentuja niin käytiin mutka kauppakeskuksen sisäparkkihallissa. Otin pentuja pareittain ulos, kun aika ja hermot ei ois ehkä kestänyt niitä yksitellen siellä kävelyttää. Aluksi oli jokaisella häntä alhaalla ja hyvin kummaksuen kuuntelivat autojen ääniä, musiikkiä ja pientä hälyä. Kello oli jo lähes sulkemisaikaan, joten sinänsä suht rauhallista. Siitä ne sitten rentoutuivat ja tepastelivat tomerana mun perässä ja söivät lihapullaa. Niin, kaikki paitsi Tähti, joka kyllä seurasi ja söi, mutta ei rentoutunut koko aikana. Tähden kanssa mennään seuraavan kerran vähemmän stressaavaan paikkaan ja vietetään siellä enemmänkin aikaa, jotta oppis poika maailman menoa. Huomenna otan koko köörin mukaan meidän koirahallin talkoisiin ja ens viikolla treeneihin. Paljon vähemmän on pystynyt näitä pentuja kuljettamaan kuin niitä edellisiä kesäpentuj. Ensinnäkään nää ei tarkene ulkona olla kuin hetken, autoon ei pysty jättään ku hetkeksi parkkiin jos johonki menee ettei ne jäädy. Kun ei koko laumaa yleensä kerralla ota ulos kuitenkaan niin sitten toiset ei pysty kauaa autossa odottelemaan. Ja muutenkin kesäpennut vietti paljon aikaa ulkona karkaillen ja puutarhaa tuhoten, niin nämä keskittyy sitten sisätilojen tuhoamiseen+pissaamiseen ja kakkaamiseen.Eli jos joskus vielä pentuja tulee niin pitäisi yrittää tähdätä niiden syntymä hieman lämpimämpään vuodenaikaan.

Niin ja käytiinhän me sitten Ilonaa ja lapsia ihastuttamassa samalla reissulla Liinun ja Töpön voimin ja hyvin ne sai pentukuumetta lievennettyä kakkaamalla olohuoneen matolle ja pissaamalla eteisen matolle...

Eläinlääkärin tarkastuksessa käytiin eilen sekä sirutuksessa. Terveitä oli ipanat ja kaikilla pojilla oli kivekset siellä missä pitääkin, huraa! Liinun alapurenta todetiin lieväksi, alapurenta edelleen siis kuitenkin. Ja Lipsillä oli se pieni napatyrä, kuulemma parin mm:n kokoinen, mutta seurattava tietenkin on.

Ilmoitin eilen Ruusun parin viikon päähän agikisoihin Kemiin, la kolme starttia, Unna tulee kans. Molemmilla tytöillä on ollut juoksut ja Ruusulla vieläkin, joten lähestulkoon treenaamatta mennään, mutta eiköhän ne jotain vielä osaa. Toivottavasti Ruusu ois oppinut treenitauolla vaikka sen pujottelun...huoh.

Huomenna käydään Ruusun kans kokeileen vetojuttuja palveluskoirakerhon järjestämässä tapahtumassa, katsotaan miten meidän käy.  

Niin ja olen kahtena päivänä harjoitellut Ruusun kans sivulletuloa ja eteenistumista, jospa me vaikka parin vuoden päästä tokokisoihin...Nappikin sai harjoitella sivulletuloa, ja saa harjoitella edelleen. Olen niin saamaton tuon tokoilun suhteen, kun se ei nyt yhtään nappaa, mutta tuntuu, että ois pakko treenata. Napilla on ollut hyvä vedota sykystä lähtien tähän pentuprojektiin, mutta ei enään kauaa. Mutta mikä pakko se treenata, ei mikään! Ehtiihän tuota vielä noiden kanssa vaikka ja mitä jos tokokärpänen vielä puraisisi.

Sitten kuusviikoiskuvat. Nämä onkin otettu rintamasuunta toisin päin, joten näyttävät vähän erinäköisiltä

Tähti

Liinu eli Tuuni

Lipsi eli Iita

Hupi eli Tiuku

Lätsä

Töpö

Nopsa eli Aicu

Antero

Ja lopuksi pari kuvaa Tähti-pojasta putkessa