Niinpä on taas aika vierähtänyt viime päivityksestä. Näillä sanoilla tuntuu alkavan joka ikinen kerta tämä blogi. No mutta, mitähän meille sitten viime kerrasta. 

 
Elokuussa oli enemmänkin agikisoja sekä myös Rovaniemen ryhmänäyttely, jossa oli L-pentuja junnuissa ja M-pentueesta Maki pentuluokassa sekä Juni J-pentueesta. Agikisoista ei oikeastaan mitään muistikuvia, ainoastaan se on jäänyt mieleen, että Tuuni (Isla Wuffy) sai ensimmäisen agisertinsä. Aika monestihan se on Unski napannut sijoituksen ennen Tuunia ja vienyt sertimahdollisuuden siskopuolelta. 
 
Ryhmänäyttelyssä Santra (Lappland Girl) oli ROP kera sertin, vaikka "hiukan" meillä oli ongelmia hampaiden näytössä eikä tainnut montaa raviaskeltakaan koira ottaa. Ilmeisen tykästynyt siis tuomari oli. Maki ( Makian-Maki) oli Rop-pentu hienolla arvostelulla ja High Volts oli Rop-kasvattajaluokka (Juni, Santra, Nasta ja Elmeri)
 
Tässä pönötetään kasvattajaluokan kans
IMG_1821.jpg
 
Niin ja elokuussa meinasin vetää limsat väärään kurkkuun, kun kuulin Liinun (Igloo Inuit) luonnetestituloksesta +225 ja laukausvarma. Hurjan hienot osa-aluepisteet ja typy oli ottanut testin hyvin lunkisti, tuumaillut vaan mielenkiintoisena,  että mitähän ne nyt seuraavaksi keksii hänen päänsä menoksi. Oli kuitenkin ottanut hyökkäykset ihan tosissaan ja näyttänyt, ettei ole mikään turha moppe vaan ihan oikea äiskän suojelija. On se vain ihan huipputessu!
 
Elokuun jälkeen ei juuri olla kisattukaan. Syyskuun eka viikonloppu oltiin Rukan roihuralleissa, jossa olikin mainio schape-edustus.  Ihan kaikki noista eivät tosin vielä kisanneet. Mukava viikonloppu oli höpötellä niitä näitä ja taisipa pari nollaakin Piksulle tulla. 
 
Syyskun lopussa käytiin Seijan kanssa viikon reissu Espanjassa, jossa matkan päätarkoitus oli agilityn MM-kisat. Oltiin Barcelonassa matkan alussa ja lopussa ja se olikin maineensa veroinen kiva kaupunki. MM-kisojen kisapaikka Zaragoza sen sijaan oli jokseenkin tylsä kaupunki, mutta suurin osa ajasta meni itse kisoissa, joten se ei liiemmin haitannut. Ja olipas vain upeita suorituksia! Kyllä pitäisi saada itselle rohkeampaa ohjausta ja vauhtia omiin tossuihin sekä pääkoppa kuntoon, jotta olisi ikinä mahdollista edes haaveilla maajoukkuepaikasta. Koira on kyllä sen verran hyvä, että sillä olisi edellyksiä jopa sille tasolle, ainoastaan kartturi on tässä se suurin este. Hui, ja kyllä itse asiassa hirvitti paikan päällä ajatus siitä, että oikeasti olisi tuolla kisaamassa! 
 
Syysloman viikonloppuna kävimme Vinskin kanssa kahdestaan Piteåssa agikisoissa. Mukana toki kaikki karvakorvat paitsi Paula, joka oli tyttöjen kanssa Raahessa syysloman vietossa. Paula olikin ollut yllättävän siivosti ja osannut jopa käyttäytyä koko paluumatkan bussissakin. 
Kisat olivat perinteisesti maneesissa. Eipä ole tullut vuosiin Suomen puolella maneesissa kisattuakaan. Ja kun Ruotsissakaan en ole pariin vuoteen kisannut, niin hiukan piti henkäistä kun tuon perunapellon näin. Mutta yllättävän hyvä siinä oli juosta ja koiralla etenkin hyvä pitävä pohja. Saatiin heti ekasta kisasta nollavoitto ja agiserti. Toinen startti hylky. Sunnuntaina oli sitten kaksi hyppyrataa, jossa toisessa viime metreillä hylky ja toiselta radalta tosi kökkö nolla, jolla sijoituttiin kolmanneksi ja jäätiin kymmenyksen päähän hyppysertistä. No, ei makeaa mahan täydeltä...onpahan pakko tehdä vielä uutta reissua Ruotsiin. 
 
Tässäpä linkki voittorataan, joka pikkusen meinas loppumetreillä hajota ja hajosikin. Mutta nollalla maaliin kuitenkin https://youtu.be/4dbfypbogb4
 
Terveystutkimuksissa ovat käyneet sisarukset Elmeri (Looping Louis) sekä Elsa (Lily Loud), joilla A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Elmerillä myös terve selkä siltä osin kuin tuossa iässä pystytään virallisesti lausumaan. Liinu kävi lisäksi uusintakuvissa ja lonkat ja kyynärät olivat edelleen priimaa ja selästä saadaan virallinen lausunto, joka siis oli jo epävirallisesti tiedossa, eli LTV4 (8 lannenikamaa), SP0.
 
Elmeri on tahkonnut hienoja tuloksia Rally-tokossa; koulutustunnukset alo-ja avo-luokista ja eka voittajaluokan kokeestakin tuli hyväksytty tulos!
 
Niin ja Paula-paukkupylly sisaruksineen täytti vuoden marraskuun lopussa. Paukku on nätti tylleröinen, jolla saisi kuitenkin jokunen sentti olla lisää pituutta jaloissa. 
 
IMG_1848.jpg
 
 
Piksun kanssa päästiin tuuraamaan Top team-leirille Tornioon joulukuun alussa. Siellä oli kouluttajina Sanna Lehtonen, Ville Liukka ja Anne Talvitie. AnneTalvitie piti mentaalitreenejä la+su, sekä sain myös yksityispuolituntisen sunnuntaille. Katsotaan saisinko mielikuvaharjoitteilla pois tuota nykyistä ihan väärää ajattelumaailmaani kisoissa. Hyödyllisiä treenejä ja paljon uutta ajateltavaa saatiin reppuun. Ville laittoi juoksemaan ja juoksemaan ja juoksemaan, huh kun kunto loppui. Piksuhan kyllä olisi jaksanut ja teki asenteellaan hyvää pr-työtä rodulle. Se kun osaa välillä sitä ei-niin-positiivista mainostakin esittää muissa asioissa.
 
Seuraavana viikonloppuna oli voittaja-näyttelyt Helsingissä. Lähdettiin Katjan ja Annen sekä bortsu-schapejoukon kanssa ajelemaan perjantai-aamuna Raahesta kohti etelää. Reissu sujui leppoisissa merkeissä ja tittelirikkaasti ( no, me ei saatu :) ). Piksu oli molempina päivinä PN3, erottui kyllä muista onnettoman turkkinsa puolesta. Häntäkin kuin vesirotalla. Tuohon se kuitenkin riitti, joten tyytyväinen voi olla. Etenkin sunnuntain arvostelu oli hieno. No lauantain arvostelua en muistanut edes hakea, joten siitä ei tietoa...
Sunnuntaina oli mukana myös junnutytöt Elsa (Lily Loud) ja Risu (Miss Messy). Elsa sai EH:n kera kivan arvostelun ja Risu voitti junnut saaden juniorivoittajatittelin. Eikä se toinenkaan titteli kaukana ollut, sillä oli loppujen lopuksi kovassa sakissa PN2. 
 
Tuore juniorivoittaja Risu
risu.%20jv.jpg
Piksu kehässä
IMG_1847.jpg
 
Näyttelyn jälkeen leikkasin Piksun etutukan lyhyeksi, eiköhän nuo meidän näyttelyt ole toviksi näytelty. Jospa se näkisi vähän paremmin agilityradalla nyt eteensä. 
 
Ajattelin tässä miettiä hiukan ensi vuoden tavoitteita/suunnitelmia, niin jospa ne itsellekin selkiytyisi. Ja voisin vuoden kuluttua luntata ollaanko niihin päästy. 
 
Piksu:
- agilityvaliotittelit x 4
- tulokset arvokisoihin (SM-kisat kyllä kysymysmerkillä, kun kummitytön rippijuhlat silloin)
- toko avo1
- uusinta luonnetestaus????
- nollaprosentin parantaminen kisoissa
- rallytokokisat mahdollisesti
- astutus 10/17 juoksuun????? Riippuen hyvin monesta asiasta, mm. mahd. luonnetesti.
 
Vinsentti
- startteja agilityssä, nousu 2-luokkaan
- toko voi 1
- rallytokokisat mahdollisesti
 
Ruusu
- rallytokokisojen korkkaus ja nousu vuoden aikana mestariluokkaan 
 
Paula
- terveystutkimukset
 
 
Niin ja noita kuvia blogiin katsoessa huomasin, että meidän joukkue voitti elokuussa Lapin joukkue-piirinmestaruuden!
IMG_1849.jpg
 
Ja löytyi pari muutakin agikuvaa Reima Mukkalan ottamina. Naurattaa nuo Vinsentin kuvat kun tuskaisena yritän pysyä koiran perässä
 
IMG_1779.jpg
IMG_1778.jpg
IMG_1777.jpg
 
Piksu  A-esteellä. Tuosta piti kääntyä punaiselle hypylle - onnistui!
IMG_1772.jpg
Ruusukin kävi kerran kisailemassa
IMG_1774.jpg