Istun tässä junassa takapuoli puutuneena Tampereelta Rovaniemelle, niin johan tässä joutaa vaikka blogiakin päivittämään. Puoliltaöin oltaisiin takaisin kotona. Itse viikonloppukin sujui lähinnä istuen, niin alkaa kyllä paikat olemaan ihan jumissa. 
 
Me ollaan vietetty totaalitaukoa agilitystä alkuvuosi ja jatketaan tammikuu loppuun. Sitten heti helmikuun eka viikonloppu onkin pitkästä aikaa kisat! Suoraan treenitauolta, niin villi veikkaus, että ihan harmonista menoa ei tulla näkemään. Toki talvikisoissa onkin aina sellainen tunne, kuin koira olisi kuin lehmä kevätlaitumella päästyään meidän pikkuruisesta treenihallista isolle kentälle. Ja itsellä toki kunto loppuu jo ennen puolta rataa..Mutta kiva päästä kisailemaan!
 
Me ollaan taas misseilty! Kajaanin KV-näyttelyssä viikko sitten oli kehässä näyttelydebyyttiaan tekevät Solla (HV Muccelus-Maccelis) ja Maki (HV Makian-Maki). Lisäksi nuorissa Santra (HV Lappland Girl) ja Korppu (HV Kidius Korpus). 
Junnutytöt saivat molemmat Eri:t ja Sollalle SA ja luokan voitto. Minä menin Santran kanssa kehään. Santrahan on kerran aiemmin ollut näyttelyssä elokuussa minun esittämänä ja silloin väännettiin sen hampaiden näytön kans minuuttikaupalla. Loppujen lopuksi tuomari sai ne katsottua ja typy olikin ROP. Tiesin, että sama ongelma on edelleen. Tuomari kyllä tarmokkaasti yritti katsoa ne hampaat ja välillä rauhoteltiinkin tilannetta, mutta ei kertakaikkiaan onnistunut. Koira oli kuin saippua. Muuten tutkimisen kanssa ei ole ongelmaa, mutta samantien kun kuonoon kosketaan, alkaa rimpuilu. No EVA:han sieltä tuli. Tuomari harmitteli kovasti, sanoi, että SA:n koira olisi. No ei se auta kuin treenailla noita hammashommia kotona ihan rauhassa. Kehässä kyllä ehtii käydä myöhemminkin. 
Korppu sai EH:n, arvattiinkin ettei taida ihan tuon tuomarin tyyppiä olla. 
Loppujen lopuksi kävi niin hassusti, että Solla oli Rop kera sertin! 13 schapea esitettiin, joten tyytyväinen voi olla. 
 
Roppikoira Solla. Tuomari Marianne Holm. Kuva Seija. 
IMG_1850.jpg
 
Virpi oli mun kyydillä Top team-leirillä toisena päivänä joulukuussa. Hän oli kuvaillut Piksun pätkiä ja ladannut Youtubeen. Kyllä sitä omaa menoa onkin armotonta katsoa videolta. Mulla oli tunne kuin juoksisin kuin tuulispää. No en näköjään juossut. Laitan tuon treenivideon tähän, kestää aika kauan ja ei taidettu onnistua yhdessäkään pätkässä. Katsokoon ken jaksaa. 
 
 
 
Olen palannut opintovapaalta töihin ja arki on taas töitä ja töitä. Paristi oon käynyt tokoa treenaileen ja Ruusun kans Rally-tokoa. Ilmoitin sen kisoihinkin ensi viikonlopulle, mutta päästiin vasta varasijalle. Katsotaan päästäänkö kisoihin vai jäädäänkö rannalle ruikuttaan. Itsellehän tuo laji on outo ja sääntöjä en tietenkään ole opiskellut. Mutta ajattelin, että kyllä me nuo alaluokat huitastaan läpi ilman sääntöjen opiskelua. Saas nähdä meneekö loppujen lopuksi ihan niin. Ruusu on kyllä ihan siipiä vaille päöstessään taas hommiin!
 
Seija oli ollut eilen kisailemassa Oulussa Unnan ja Tuunin kanssa. "Ihan hyvin" oli mennyt; Unskille triplanolla hyvillä sijoituksilla ja Tuunikin oli pyyhältänyt kuin viimeistä päivää ja yhden nollukan kerännyt. Onhan nuo kyllä niin kovan luokan kisailijoita, että ei voi kuin ihailla. 
 
Ollaan muuten järjestämässä schapepäivää 6.5 Pelloon. Halli on varattuna klo 10-18, päivän sisältö on vielä auki. Toivotaan, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle! Ja avoin siis kaikille schapeille. Pellon halli on tosi kiva tekonurmipohjainen lämmin halli eronomaisilla kanttiinitiloineen. Tarkoitus olisi siis nyyttärityyppisesti järjestää kahvetta ja herkkuja. Laittakaahan päivä ylös! Tarkempia tietoja tulee Lapin schapet-fb-ryhmään.