Eilen kirjoittelin pitkän tovin ja sitten plumps, kaikki katosi!!Katotaan miten tänä iltana kirjotusten käy.
Pennut tulevat tänään 21 vrk! Ne alkavat olla jo aika hauskoja veikkoja, hyökkivät muka jo toisten kimppuun ärinän kera ja pureskelevat sormia. Sitten ne raukat yrittävät juosta, aika heikolla menestyksellä tosin. Huolta on aiheuttanut Sinikka, jolla on muita huonompi tasapaino ja motoriikka; kehittyykö se hitaammin vai onko jotain vialla? Ajattelin viikonlopun yli seurailla ja jos kehitystä ei tapahdu, mennään käymään eläinlääkärillä näytillä. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa!
Lapsoset ovat syöneet joitain päiviä nyt pentunappuloita (Robur Breeder) veteen turvotettuina ja hyvin maistuu. Ne on saaneet nyt nappula-annoksen kahdesti päivässä ja maitohuikkia Napilta sitten tiuhempaan. Yöllä herättävät parin tunnin välein; huutavat kuin hyeenalauma jos ei heti maitobaari ole näkyvillä. Ja Nappi aika laiskasti lähtee niitä ruokkimaan, joten Vinski tai minä huikataan Nappi pentulaan, pentulauma hyökkää kimppuun ja sitten ohjaillaan jokainen pentu tissille ettei tarvitse turhaan yöllä huudella.
Pennut ja Nappi saivat tänään matolääkkeen (Axilur) ensimmäisen päivän annoksensa, vielä kahtena päivänä  ruutaillaan lääkettä suuhun. Kivuttomastihan tuo litku meni kurkusta alas, olin ajatellut sen vaativan suurempaakin taistelua.
Eilen oli Rovaniemellä kesän toinen hellepäivä ja pennut kävi pikkumutkan pihalla maitohuikalla. Vähän niitä jänskätti tuo pihalla olo, mutta eiköhän seuraavalla kerralla voi jo enemmän rentoutua.
Tässä äitimuorin kanssa kartanolla.
1782470.jpg
Pentulan laajennusprojekti oli alkuviikosta. Pentulaatikon toinen reuna aukaistiin ja jatkettiin kompostiverkolla. Sinne tuli pissapuoli sanomalehtineen ja pentulaatikkoon nukkumasiipi. Aika vähän ne tuolla laatikossa itse asiassa ovat, enemmän lötköttelevät siellä vierashuoneen matolla. Nyt ne nukkuvat täyttä häkää olohuoneen matolla, kantelen ne sitten illan päälle takaisin omaan kammariin. Huomenna siirretään pentula olohuoneen puolelle kokonaan, kun Anne ja tytöt tulevat ja valtaavat vierashuoneen :)
Pennunkatselijoita on käynyt kovasti, tänään pyörähtivät Turkka ja Piia sekä kaverinsa Maiju ja Aki ohikulkumatkalla Norjasta Saloon. Koiranhoitajia on muutenkin riittänyt, maanantain oli Kemin mummu ja pappa hoitamassa tyttöjä ja koiria työpäivän ajan ja loppuviikon huomiseen asti hoitovuorossa on ollut Raahen mummu. Sitten Vinskillä onkin iltavuoroja luovutukseen asti niin eivät joudu olemaan ollenkaan päiviä yksin. Eikä tartte munkaan töissä miettiä, että onko niillä joku hätänä.
Huomenna otetaan Apin kanssa viralliset kolmiviikoiskuvat, laitan nyt esille muutamia eilen otettuja potretteja.
1782485.jpg
Kyllä tämä äitinä olo on raskasta, tuumaa Nappi
1782501.jpg
Tapsu haluais leikkiä
1782512.jpg

Täplä kurkkii
1782546.jpg