No niistä kohta, mutta unohdin viime päivityksessä mainitä High Volts-lapsosten menestyksestä schapendoes-yhdistyksen kiertopalkintorintamalla

Eli Vuoden paras uros schapendoes 8. Tähti, 12. Jeccu, 20. Lätsä.

Vuoden paras narttu schapendoes 14. Tuuni.

Vuoden nuori 2. Tähti, 6. Jeccu, 8. Lätsä.

Vuoden agilityschapendoes 1. Unna, 2. Ruusu, 4. Tuuni, 10. Tähti, 11. Tiuku, 12. Lätsä.

Vuoden agilitytulokas 1. Tuuni, 2. Tähti, 4. Tiuku, 5. Lätsä.

Vuoden toko-schapendoes 8. Ruusu.

Esson kivi (alo+avo-luokan koirille) 3. Ruusu.

Tuuni oli unohtunut tuosta vuoden nuori-kisasta pois, joten se on sitten sijoituksella x :)

Kiitos kaikille aktiivisuudesta!

 

Niin ja sellaisia lisäyksiä agilityrintamalle sitten viime päivityksen, että Lätsä nappasi eilen ekan luva-nollan voiton kera maxi 2-luokasta Pellossa. Tähti nousi toissapäivänä luokkavoitolla  samaisissa kisoissa medi3-luokkaan. Liinu sai viikko sitten toisen luva-nollan voiton kera medi1-luokassa Kokkolassa ja teki hienon 0-radan nollakoirana 3-luokassa. Tässä linkki tuolle vauhdikkaalle radalle. 

http://www.youtube.com/watch?v=jgf_Mxuu56c

Ja sitten niihin pentusuunnitelmiin. Ruusun pentusuunnitelmiin. Ruusun, jolle ei ikinä koskaan pitänyt tulla pentuja. Se oli niin selvä juttu ettei moinen ajatus käynyt mielessäkään ennen kuin viime jouluna pitkällä automatkalla Salosta Rovaniemelle. Heitin ajatuksen silloin syrjään, mutta ei se jättänyt rauhaan kuitenkaan. 

Ruusuhan ei ole ikinä mikään näyttelykenttien kuningatar ollut, tosin sen kolme kehäkäyntiä sijoittuivat junnu-ja nuorten luokkiin, jolloin se oli ihan hirveän laiha karvaton kuikelo. Erään tuomarin sanoin "silakka". Nythän se on pikkuhiljaa saanut massaa, karvaa sillä ei ole juuri vieläkään, mutta se sopii tällaiselle laiskalle turkinhoitajalle paremmin kuin hyvin :) Kapeapäinen se on ja pysyy ja saisihan se hiukan leveämpi olla kauttaaltaan, mutta rakenteeltaan sopusuhtainen ja mittasuhteiltaan ihan ok. 

Nythän se kävi tammikussa ekaa kertaa avo-luokassa ja sai sieltä ERI:n ja vieläpä ihan hollantilaiselta tuomarilta. 

Laitan tähän Ricky Lochs-Romansin arvostelun tammikuulta.

"Feminine outline. Happy, ligght buil. Good broad skull, nice top. Fairly large rounded eye. Nice ig nose. Ears correct  set on. Good neck. Normal angulations. Good body. Coat too soft, but good lenght. Movement springly and easy. The typical light and easy movement. Lovely temperament"

Muuten allekirjoitan tuon arvostelun, mutta en tiedä kenen päätä se on kattonut kirjoittaessaan tuohon, että hyvä leveä kallo.. :) Ehkä mun? Paitsi, että melko suippo se on mullakin :)

No joo, asiaan. Olen jotenkin pienessä mielessä ajatellut, että jos käytän jalostukseen koiraa niin  kyllä sen ulkonäöllisesti pitäisi ainakin muotovalio olla. Vaikkei se ulkonäkö minulle todellakaan se tärkein asia ole, niin haluan kuitenkin, että ovat ulkomuodollisia hyviä rotunsa edustajia. Toisaalta en pitäisi sitäkään mahdottomana, että jos nyt alkaisin Ruusua laukottamaan näyttelyissä niin etteikö sille vahingossa jossain vaiheessa ne tarvittavat sertit tulisi. Rumempiakin koiria olen valioina nähnyt. 

Luvahan (Ruusun sisko, joka ollut mulla sijoituksessa) on ollut SE koira. Se pentueen tähti, Ruusu sitten se koira vaan, joka jäi kotiin Vinskin ja tyttöjen toiveesta. Luvalla on yhdet pennut tehty ja se onko järkevää  käyttää myös sen siskoa jalostukseen, en tiedä. Ei varmaan, Eikö se riitä, että sitä pentueen parhainta (tämä ollut aina oma ajatukseni, ulkomuodollisesti ehdottomasti joo, mutta onko muuten?Luonteet molemmilla erinomaiset, Ruusun harrastusominaisuudet ehkä paremmat?) on käytetty jalostukseen, onko tästä rodulle mitään hyötyä, että myös siskoa käytetään. 

Toisaalta Ruusun luonne on hurmannut monia ihmisiä ja tiedän, että pennuille olisi ottajia. Tai ainaki tällaista viestiä olen saanut :) Nyt kun olen tätä asiaa pähkäillyt niin eikö tuo ole jo melko hyvä syy itse asiassa niitä pentuja suunnitella. Ruususta tykkää muutkin kuin meidän perhe ja pennuille olisi tarjolla hienoja koteja.

Ruusuhan on terve silmistänsä, A-lonkkainen, 0-kyynärpäät. Luonnetestattu pistein 140, laukausvarma. Harrastuspuolelta sillä on näyttöä, kotikoirana ja arjessa se on maailman helpoin ja kiltein koira. Ja näyttelyistäkin siis se punainen nauha :) 

Laitan nyt vielä linkin koiranettiin, että tiedetään kenestä koirasta puhutaan http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN41811%2F08&R=313

 

No nyt kun on päätetty, että pentuja sille tehdään niin seuraava ongelma onkin, että milloin ne  tehdään (PIAN!) ja kuka se isäehdokas onkaan. 

No tuo eka asia oli nopeasti päätetty. Ruusu täyttää kesällä viisi, joten iän vuoksi pennut tehtäisiin seuraavasta juoksusta toukokuussa. 

Urosta pitikin sitten miettiä pikkuisen pidempään, mutta melko kivuttomasti se sitten loppujen lopuksi meni. Tämä uros oli minulla vaihtoehtona jo 2010, kun Napille sulhasta etsin. Silloin päädyin samassa kaupungissa asuvaan Rozzoon lähinnä se takia, että se oli pienempi ja kevyempiluustoinen. 

Nyt tämä uros tuntui jotenkin niin Ruusulle sopivalta, joten saanko esitellä komean pojan Tukholmasta, joka ei kuitenkaan ole ihan pelkkä näyttelykoira, vaan osoittautunut taitojansa myös harrastuspuolella. 

C.I.B FI MVA NO MVA SE MVA SE JVA TK 2 Carsten Av Ulfsäter "Flye"

Flye on myös jalostustarkastettu. Terveet silmät, A-lonkat ja 0-kyynärät. 

 

flye2-normal.jpg

flye4-normal.jpg

flye3-normal.jpg

flye5-normal.jpg

flye1-normal.jpg

 

flye6-normal.jpg

Komea poika, vai mitä? :)

 

Pieni mutka matkaan tuli viime sunnuntaina, kun huomasin, että Ruusu on aloittanut juoksun! Ilmeisesti Piksun juoksu oli jotenkin saanut aikaan sen, että aloitti juoksunsa pari kk etuajassa. Ehdin jo Lenalle ilmoittaa Ruotsiin, että tullaan Ruusun kanssa jo ensi viikolla kyläilemään, samoin parille pennunottajalle, että mahdolliset pentusuunnitelmat aikaistuvat parilla kuukaudella. Mutta samalla oli hirveä ahdistus siitä, että koko kevään kisakausi olisi nyt tässä, samoin kesän arvokisat. Seija sitten heitti ilmaan ajatuksen, että mitä jos vasta seuraavasta juoksusta...Tyrmäsin ensin ajatuksen; kesällä olisi helpompi pentujen kanssa olla (tosin jos syntyisivät kesäkuun alussa niin se olisi sitten meidän perheen koko kesäloma mennyt vain ja ainoastaan kotona pentujen kanssa), Ruusulla olisi seuraavan juoksun aikana enemmän taas ikää ja miten ne minun pennunottajat asiaan suhtautuisivat, kun olivat niin iloinneet, että pentu tulisikin mahdollisesti paria kk aikaisemmin. Ja mitä se uroksen omistajakin ajattelisi, kun soudan ja huopaan tässä. 

Mutta niin sitten tein itsekkään päätöksen siirtää pentusuunnitelmat syyskuun juoksuun (tai milloin nyt sitten tulevatkaan). Kaikki suhtautuivat asiaan loppujen lopuksi aivan ihanasti ja olivat sitä mieltä, että tämä oli oikea päätös :)

Ja vaikkei Ruusun kanssa tavoitteet täyttyisikään kisarintamalla niin on ainakin ollut mahdollisuus yrittää. Uskoisin, että tämä on viimeinen näin aktiivinen kisavuosi Ruusun kanssa, ensi vuonna on sitten Piksun ja Vinsentin vuoro. 

Huhuhuh, tulipa tästä asiasta pitkä tarina. Mutta siis pääpointti oli se, että suunnitelmissa schapendoes-pentuja loppuvuodelle 2013 :)