Miten tämä blogin päivitys voikin olla näin hankalaa!! Siirrän tätä hommaa aina huomiseen ja huomiseen ja huomiseen. Ei olis musta tullut kirjailijaa, ei. 

No ekaksi tietysti vauvauutiset. Luffe pyöräytti suloisen trion 27.4.12. Ei ihan toteutunut tuo ell lupaama 4+ pentua, tai sitten jotain on tapahtunut sen ultran jälkeen. No osasin pientä pentuetta odottaakin, kun Luva ei hirmuisesti mahaansa kasvatellut eikä painoa nostanut. No niin se tyttö eka kerran laski lämpönsä alle 37 asteen torstaina 26.4 aamusella. Peruin illalta treenit ja muut kuviot, mutta eihän sillä mitään hoppua ollut synnyttämisen aloitukseen. Lämmöt pysyivät alle 37 asteen perjantai-aamuun asti. Mittasin lämmöt heti herättyä klo 7.00 aikoihin ja Luva popsi aamusapuskansakin hyvällä ruokahalulla. No sitten kun olin lähdössä töihin niin alkoi muuttua levottomaksi, mitttasin lämmmön, joka oli noussut puolessa tunnissa ollen nyt 37.3 astetta. No tässä vaiheessa alkoi iskeä pieni paniikki kun töihin oli PAKKO mennä ainakin perumaan niin paljon asiakkaita kuin mahdollista. Tinja 10 v. jäi sitten kotia kun koulu alkoi vasta yhdeksältä. Sitten se soitteli töihin, että Luva on ihan outo, raapii sohvaa. Uusi puhelu; nyt se läähättää ihan kauheesti. seuraava puhelu; nyt se oksensi.

Tässä vaiheessa hätyytin Ullan meille kätilöimään siihen asti kunnes itse pystyn töistä lähtemään. No Ulla pakkas kimpunsa ja kampunsa pikkuniistäjää ja Mattia 1½ v. myöten. No tässä vaiheessa olo hiukan helpottui kun tiesi, että joku aikuinen on siellä paikan päällä. Pääsin lähtemään töistä n. 10.30 ja ensimmäinen pentu syntyi 11.30. Iso möhkäle 365 g, vaaleavoittoinen tyttö, PIlke. Toinen pentu syntyi 12 jälkeen; 320 g tumma tyttö, Vappu. Tässä vaiheessa Ulla lähti kotia viemään Mattia päikkäreille ja me jäimme kotia synnyttelemään. No eihän asiat tietenkään voineet mennä näin helposti vaan minut hälytettiin takasin töihin, siellä oli kaaos. Kiroillenhan sitä sitten töihin lähdettiin ja jätin koulusta kotiutuneen Tinjan istumaan Luvan kanssa pentulaatikkoon pikaohjeilla varustettuna mitä tulisi tehdä jos pentu syntyy. Pikkasen kyllä hirvitti tässä vaiheessa... Mutta eipä ollut vaihtoehtoja. 

No niinpä sitten Tinja soitti klo 14 jälkeen minulle, että pentu syntyi; tumma poika 320 g, Läpsy. Kertoi toimineensa ohjeiden mukaan ja hieman "elvytelleen" sitä hieromalla pyyhkeellä. Melko reipas tyttö minulla, kyllä äiti oli ylpeä

Luva hoiti kyllä hommansa hyvin, eipä siinä jäänyt meille juurikaan muuta hommaa kuin kurkata vatsan ja tsekata tuliko tyttö vai poika. Aina se on vaan yhtä ihmeellistä tuo uuden elämän syntyminen. 

Luva on kyllä ollut hieno äiti edelleenkin. Hoitaa pentunsa viimeisen päälle hyvin. Ja minäkin olen päässyt helpolla kun noita on noin vähän, ei tarvitse vahtia riittääkö kaikille tissejä ja jakaa pienempiä paremmille tisseille. Napin pentuiden aikaan olin pari eka viikkoa kuin zombie kun piti vauvoja yökaudet vahtia. Tällaisia pikkupentueita voisi olla useamminkin 

Valtavan kokoisiahan nuo syöpöt ovat, niin lihavia, että epäilyttää miten ne oppii ikinä edes kävelemään. No nyt ovat reilu kaksiviikkoisia; kaikilla ovat silmät auki ja ensiaskeleitakin on jo otettu. Ja tänään Pilke nuoli minua hurjasti nenänpäästä kun köllöttelin laatikossa niiden vieressä. Onha ne kyllä sellaisia suloisuuksia. 

Tässä eilisiä pentukuvia

Luva ja lapset

Hei, me kävellään!

Vappu

Pilke

No sitten muuta kuin pentuhuumaa. I-pennuista ovat alkaneet terveystarkastuksissa Igloo Inuit e"Liinu"sekä I Am A Hooligan "Jeccu". Lillukalle kuvattiin A/A-lonkat sekä 0/0 -kyynärät. Lannerangassa todettiin 1 ylimääräinen nikama, selkä muuten normaali/terve. Olat ja polvet 0/0. Jeculla tutkittiin silmät terveiksi, luustokuvat ovat vielä kennelliitossa lausuttavana. Niitä saadaankin hieman jännittää, lähinnä tulevatko kyynärät takaisin puhtaina. Hui! Peukut ja varpaat pystyyn nyt vaan  

Jeccu on päässyt jo isojen poikien hommiin, kun sillä kävi prinsessa Ikwil (Lumikuono Conamore Ikwil) kylässä hellustelutarkoituksella. Hyvin oli rakkaus roihahtanut ja nyt jännätään tuleeko pentusia sinne etelään. 

Jeccu oli käynyt näytelmissäkin Lappeenrannassa, mutta ei se tuomari ollut siitä tykännyt. H sieltä napsahti, mutta ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Jeccu on oikeasti komea poika!

Liinukin oli käynyt ekaa kertaa junnuluokassa hollantilaisella erikoistuomarilla, joka oli tytöstä tykännyt, mutta on vielä raakile EH sieltä tupsahti. 

Rovaniemen tyypit Tuuni ja Tähti menevät ensi viikonloppuna Ouluun ryhmänäyttelyyn, katsotaan mitä niistä tykätään 

Agilityssä ollaan käyty nyt muutamissa kisoissa. Pääsiäisenä Pellossa Ruusulla ja Unnalla molemmilla neljä kisaa. Eka kisat meni molemmilla treenauksen piikkiin, mutta sen jälkeen kerättiinkin vain nollia. Hyvä reissu oli ja hyviä ratoja. 

Muutama viikko sitten oltiin Oulussa päivän reissu, molemmille kaksi rataa. Ruusu hyllytti molemmat ja varasti kontakteilta tosi röyhkeästi. Unna meni niinkuin pitikin ja sai molemmilta radoilta nollat sij. 2. ja 4. 

Tänään kisailtiin kolme rataa täällä Rovaniemellä. Ruusulle ajatuksena oli treenata kontaktit ja tosi hyvin se ne ottikin! No problem. Mutta vedetään ne nyt tarkasti SM-kisoihin asti, yleensä vapautan heti kontaktille osuttua, mutta nyt seisotetaan siellä tovi. Unnalla alkoi sitten vuorostaan kontaktit rakoilla, tai lähinnä puomin kontakti. Eka radalla meni hilkun kilkun nollalla läpi, toisella radalla sitten napsahti vitonen. Nyt lähti Unnalle tehotreenaukseen tuo puomi! Vika rata oli hyppäri ja se vedettiin läpi kohtalaisesti; Ruusu kaarratti ja Unna tuntui alussa hiukan jähmeältä, mutta nollilla me saatiin kaksoisvoitto. Ruusu vei sitten Unskilta hyppysertin nenän edestä parin kymmenyksen erolla. Siis Ruusuhan ei voi ottaa sitä vastaan, mutta Unna ois voinut ottaa...

Nyt lähdemme juoksuttamaan nuo karvakorvat, joten tämä sepustus loppuu tähän. 

Tässä pari kuvaa tältä päivältä. Kuvat ottanut Laura Raudaskoski

Unna hyppää

Ruusu hyppää