Jos en tälle vuodelle juurikaan ole koulutuksissa käynyt niin nyt on tullut käytyä oikein urakalla viimeisen parin kk:n aikana. Liityimme Vinsentin kanssa alueelliseen valmennnukseen agilityssä ja sen alettua nyt syksyllä koulutuksiakin olisi tarjolla todella paljon. Olemme osallistuneent Torniossa lokakuun alkupuolella Juha Oreniuksen koulutukseen sekä täällä Roissa viikko sitten Kim Kurkisen koulutukseen. Itselle vain nuo koulutusten hinnat (50-60 euroa) kyllä rajoittavat osallistumistiheyttä. Kun on tottunut siihen, että täällä harrastaminen on puoli-ilmaista (jos vedät treenejä viikottain niin mitään halli tms.maksuja ei ole) ja jos joskus joku ulkopaikkakuntalainen kouluttaja tääällä käy niin hinta yleensä 20-30 euroa. Mutta hienoa, että tarjolla on koulutuksia useammankin kerran kuukaudessa halukkaille!
Tuohon Oreniuksen koulutukseen olen kyllä todella tyytyväinen, herra kyllä asiansa osaa. Vinsentin kanssa harjoittelimme periaatteessa vain yhtä hyppyä ja siitä kääntymistä ilman, että kouhkaaja tiputtaa rimaa. Tosi paljon hyviä vinkkejä kyllä saatiin. Kim Kurkisen koulutukseen ei tahtonut tulla riittävää määrää osallistujia, joten osallistuimme siihen valmennuksen ulkopuolelta Unnan kanssa (Ruusu juoksussa). Unnan kanssa koulutus oli melko yhdentekevä, mutta yllättäen Vinsentin kanssa erittäin hyödyllinen. Olen niin hukassa sen koiran kanssa, että se on varmaan eläkeiässä ennen kuin pääsemme kisaamaan. En vain kertakaikkiaan osaa ohjata noin nopeaa koiraa. 

Onneksi keväällä on tulossa tuon alueellisen valmennuksen tiimolta Vappu Alatalo pitämään hyppytekniikkakoulutusta. Siihen asti pitäisi varmaan treenata kaikkea muuta. 

Tällä hetkellä Vinsentti on Ilonalla hoidossa Ruusun juoksun ajan. Ilona on intohimoinen juoksija ja hiihtäjä ja käynyt Vinsentin kanssa treenamassa melkein päivittäin joko vetojuoksua tai vetohiihtoa. Sattaa käydä kukonlaulun aikaan ennen töihintuloa jo hiihtämässä kympin pojan kanssa. Saa nähdä minkälainen kisapari niistä saadaan noihin vetohommiin, luulenpa, että tulemme kuulemaan niistä! Ja Vinsentti on osoittanut yllättäen lahjakkuutta tässäkin lajissa. Se on kyllä niin mahtava koira kaikin puolin, että jos sillä olisi aktiivisemmat omistajat niin sen kanssa pystyisi mihin vain. Vaikka schape onkin ehdottomasti minun rotuni niin onhan tuon oppimiskyky, keskittyminen ja valtava palo ja motivaatio kaikkeen tekemiseen ihan omaa luokkaansa. 

Nyt poika aloittaa todennäköisesti kisauransa 1.12 Pellon tokokisoissa. Pitäis vaan saada se takaisin kotia, että ehtisi hiomaan liikkeitä, sillä hiomista riittää. Tai siis Vinski hioo, sillä sen pesti on tuo tottispuoli. 

Oli ajatellut, että korkkaisin Ruusun kanssa avo-luokan tuolloin, mutta kun tuo aika rientää niin mahdotonta kyytiä niin voipi olla, että jää korkkaamatta. Ajattelin silloin elokuussa kun se sai alo-koularin, että hyvin on aikaa treenata avo kuntoon. ja oishan tuota aikaa ollutkin jos olisi treenannut. Noutoa olen aloitellut sen verran, että lähtee hakemaan kapulaan ja tuokin sitä jonkin verran mulle asti, ei toki viereen asti. Paikallaoloa en ole vielä kertaakaan ottanut piilossa. Kaukoja olen ottanut vähän eikä meinaa nousta istumaan. Luoksetulon pysäytyksiä en ole vielä ottanut. Hyppyä jonkun kerran, meinaa jäädä aina seisomaan hypyn taakse. Muut liikkeet on ok, eli samat ku alokkaassa smiley Eli ihan pikkusen olisi hiomista...

Eilen meillä oli muuten tokokouluttajakin, eka sellainen tälle vuodelle. Blomsterin Anne-Mari tuli Torniosta meitä koulimaan ja tulihan tuota taas paljon uutta ja paljon vanhaakin muistuttelua. Vinsentti ja Piksukin osallistuivat. Pilke oli aika hulvaton veikko as usual. Vinsentin kans treenasivat ruutua sekä seuraamisen paikkaa, poika vähän edistää ja painaa. 

Pilkehän aloitti sen oman tokoryhmänsä lokakuun alussa, johon olemme päässeet tasan yhden kerran eli ei vielä kauheasti siitä kerrottavaa jälkipolville ole. Mutta ihanaa kun joku suunnittelee mitä meidän pitäisi treenatacheeky

Niin ja se meidän oma tokoryhmä on ihan super. Oikeasti kyllä niin palkitsevaa kaikin puolin tuo ryhmän vetäminen, joutuu pakostakin miettimään mitä treenata ja toisia seuraamalla huomaa niitä omiakin virheitä taas hiukan paremmin. Ja ryhmäläiset on aktiivisia; käyvät säännöllisesti treeneissä ja ennen kaikkea treenavat kotonakin, joten kehitystä tapahtuu koko ajan. Se, että käydään säännöllisesti ryhmissä ei ole mikään itsestäänselvä asia täällä meillä päin. 

Että semmottista täällä meillä päin. 

Laitan vielä linkin Piksun tämänpäiväiseen agitreeniin
http://www.youtube.com/watch?v=yrkrMm17320&list=UUWjFo0ME6lwSt8kGyliw7nw&index=1&feature=plcp

Sitten vielä muutama kuva

Pikku-Juni ylhäällä, Pilke alhaalla