Tänään se sitten alkoi, kesäloma! Lomasuunnitelmat on aikalailla auki, agirotu ois heinäkuun eka viikonloppu Tampereella, joten silloin käydään varmaan myös mutka Punkalaitumen mökillä. Ruotsin reissu Kolmårdeniin peruttiin ja tytöt sai trampoliinin :) Ja me säästettiin rahat tuohon pihaprojektiin...Ens vkolla kaatuu puita urakalla, terassi on revitty auki, laatat otettu ylös pihasta, rännikaivot ja putket pitäisi laittaa paikoilleen. Tänään tilasin aika monta tuhatta kiloa hiekkaa ja soraa, Vinski hajotti aidan, jotta ne saataisiin tuotua pihalle. Hommaa olisi ihan tolkuttomasti. Aattelin, että juhannukseen mennessä ois valmista :) Huomenna ois happy hour tjäreborgilla ja ois halpoja lentoja Epyktiin, mietin pitäiskö karata sinne ja jättää taistelutanner odottamaan tekijäänsä myöhemmin. No katsotaan miten käy.

Olen unohtanut kirjoittaa meidän Keminmaan agilityturneesta pari vkoa sitten eli tiistai-iltana omien kisojen jälkeen. Lähdettiin sinne Seijan ja Unnan, Ruusun ja Hannan ja puli-Didon kanssa. Eka rata oli vaikee, enkä saanut siihen oikein mitään tuntumaa rataantutustumisen aikana. Ohjasin molemmat koirat huonosti, vaikka Unnan tulos olikin kohtalainen eli vitska (kielto pujottelun alussa), Ruusulla taisi tullakin virheita 10 tai 15, olikohan lentokeinu ja pujottelun kielto ainaski. Nollia ei tullu kellekään, joten molemmat sijoittuivat; Unna 2. ja Rupsu 3. Toka rata oli "liian helppo", oikea juoksurata. Yritin saada hiukan edemmän asennetta omaan ohjaukseeni ja mietin, että missä kohti se ansapaikka on. Molemmat koirat oli kuuliaisia ja minäkin juoksin verenmaku suussa, joten nollathan siitä silloin paukahti molemmille!! Unna oli sekunnin Ruusua nopeempi ja itseasiassa nopein aika kaikista ykkösluokkalaista eli Unna 1. ja Ruusu 2. ja molemmille kisakirjoihin merkinnät.  :) Hyvähyvä!

Seuraavat agikarkelot olisivat sitten täällä Roissa elokuussa, paitsi tietty se agirotu välissä, mutta se on vissiin epäviralllinen kisa, kai? Muihin startteihin en koiria ilmoittanut. Sittenhän olisi KLAG heinäkuun toka viikonloppu, mutta ei taida jaksaa sinne lähteä.

Napin kans käytiin toissaviikonloppuna jälkileirillä täällä Roissa. Olin itse ollut jo pari päivää kuumeessa ennen leiriä ja henkikään ei oikein tahtonut kulkea, mutta pakkohan sinne oli sitten kuitenkin mennä särkylääkkeiden, kortisonikuurin ja avaavan lääkkeen turvin :) Nappi meni ihan jees, mutta jotenkin oli omissa maailmoissaan, ei kunnolla keskittynyt jäljestämiseen. Hyviä vinkkejä kuitenkin taas saatiin, kunhan nyt vaan saataisiin treenattua itsekseenkin. Kävin ostaan sen 650 g kapulankin, jotta voidaan kokeilla pääseekö se ikinä se suussa esteen yli. Ei tosin ole vielä kertaakaan kokeiltu edes sitä täysikorkuista hyppyestettä ilman kapulaakaan...Ei myöskään A-estettä, joka sekin näyttää aika hurjalta.Pari jälkeä kävin tekeen viime viikonloppuna, joista toinen meni ihan häneksi, koira oli ihan kuutamolla, mutta toinen sentään näyttikin vähän jäljestykseltä.  Tällä viikolla ois kyllä ihan pakko päästä metsään, mutta ku ois tuota aktiviteettia taas muka niin paljon.

Viime viikonloppuna oltiin Raahessa näytelmissä. Koko kööri oli ilmoitetttu kannatuksen vuoksi "kotikisoihin". Ja kaunis värisuorahan sieltä tuli; Ruusu sai sinisen nauhan, Suru punaisen ja Nappi pinkin. Ruusun nauhan väri oli ihan ennalta arvattava. Kun silakka tiputtaa karvansa niin näky ei ole kovin kaunis. Tuomari moitti sitä liian laihaksi ja muutenkin vielä niin kovin kehittymätön, niinkuin se onkin. "Tarvitsee paljon aikaa kehittyäkseen" , riittääköhän sen elinikä, mietittiin Vinskin kanssa... :) Surun arvostelusta en osaa sanoa mitään, koska hävitin välittömästi arvostelun. Napilla oli kevyt pää ja liian lennokkaat etuliikkeet. En saa sitä juoksemaan kunnolla, en sitten millään. Tosin en tuota näyttelyjuoksemista muista harjoitellakaan kuin päivää ennen kehää. Se nakkelee niitä jalkoja ylös kun pitää vahdata mua koko ajan juostessaan, katsois eteensä! Luffeakin moitittiin tassujen nostamisesta ja poistui kehästä EH:n kera. Nappi lopulta PN2, ROP ja uusi MVA oli suloinen Vitti, Onnea Ansku!!!

Unnakin kävi kehässä sunnuntaina Suomussalmella ja liittyi Luvan ja Surun joukkoon punaisella nauhalla.

Viikonloppuna olisi täällä Roviksella näyttelyt, johon ei nyt ole yhtään koiraa ilmoitettuna, kun meidän piti olla siellä Kolmårdenissä just silloin...Mutta oon la talkoilemassa siellä, joten eiköhän siellä jokunen schapekin tule nähtyä.

Nyt maate ja valmistautumaan huomiseen työleiriin täällä Hanhipolulla, huoh. Mitä se semmoinen lomailu on..?